Ekonomi

Ev alma hayali kuranlara müjde! 0,69 - 0,79 faizli konut kredisi nasıl alınır? 

Ev almak isteyen ancak yeterli birikimi olmayan vatandaşlar bankaların verdiği konut kredilerini merak ediyor. 0,69 - 0,79 faizli konut kredisi nasıl alınır? En ucuz konut kredisi hangi bankada? İşte konuyla ilgili tüm detaylar... Hazine Bakanı Nureddin Nebati geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında konut kredi faizlerine gelire göre kademeli model uygulamasına geçileceğini açıklamıştı

Kendi evini hayal eden vatandaşın yüzü gülecek. Hazine Bakanı Nureddin Nebati geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında konut kredi faizlerine gelire göre kademeli model uygulamasına geçileceğini açıklamıştı. Nebati geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada konut kredisi faiz oranlarında gelir bazlı modele geçileceğini duyurdu. Nebati açıklamasının ardından piyasada üç beklenti oluştu.

Peki 0,69 ila 0,79 faiz oranıyla nasıl kredi alabilirsiniz? En ucuz konut kredisi hangi bankada? İşte güncel konut kredisi faiz oranları ile ilgili tüm detaylar...

 

0,69 - 0,79 FAİZLİ KONUT KREDİSİ NASIL ALINIR?

Ev satış verileri geçen ay keskin bir şekilde düştü. Yüzde 25 geri gelen Kasım ayı satışları ve kredi faizlerindeki yükseklik sonrası sektörde kademeli konut kredi faiz beklentisi oluştu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise bakanlığın ‘gerçek bir mortgage’ hazırlığı içinde olduğunu belirterek, 15 sene vadeli, konut bedeline göre kademeli bir faiz modeline geçileceğini açıkladı. Bu gelişmenin üzerine sektörün talepleri de netleşti.

Sektör temsilcileri, kampanya etkinliğinin üç temel yönüne odaklandı. Konut fiyatlarının artık 5 milyon TL'nin üzerine çıkması sebebi ile ilk ödemelerinin yapılması için peşinat oranlarının yüzde 30’dan 10’a düşürülmesi gerektiğine dikkat çekilirken, 5 milyon TL üzeri konutlara da düşük faizli kredi verilmesi gerektiği açıklandı. Ayrıca yeni üretimin yapılabilmesi için inşaatı süren konutların da kampanyaya dahil edilmesi gerektiği aktarıldı. Aksi takdirde kampanyanın etkisiz kalacağı vurgulandı.

Bu konuda cari fiyatlarla faiz oranının 0,69 ile 0,79 arasında olması gerektiğini belirtmektedir. Kampanya detayları belli olur olmaz haberimize içerisine eklenecektir.

EN DÜŞÜK KONUT KREDİSİ HANGİ BANKADA?

Vakıf Bank konut kredilerinde faiz oranları yüzde 1,29'dan başlamaktadır.

Türkiye İş Bankası'nda konut kredisi faiz oranları yüzde 2,05'ten başlıyor.

Yapı Kredi konut kredisi faiz oranları yüzde 2,05'ten başlıyor.

Garanti BBVA konut kredisi faiz oranları yüzde 2,13'ten başlıyor.

Dolar 8 lira birden düşecek! Analist az önce açıkladı! 2023'te dolar ne kadar olacak?
Ünlü analistten şok eden altın ve petrol açıklaması! Acilen bakın!
Yeni yıl öncesi en düşük faizle kredi veren banka hangisi? İşte banka banka ihtiyaç, konut, taşıt kredisi...