01 / 05 / 2024

Ev almak başka bahara kaldı! Konut kredisi faizleri uçtu!

Ev almak başka bahara kaldı! Konut kredisi faizleri uçtu!

Faiz oranlarının güncellenmesiyle birlikte konut faiz oranlarında yeniden hesaplandı. Ziraat Bankası'nda konut kredisi faiz oranlarını güncelledi. Peki, banka, 1.000.000 TL'nin faiz oranı ne kadar? İşte detaylar...



Konut kredisi faiz oranları dönemsel olarak düşebilir veya artabilir, bu durum tamamen bankaların inisiyatifleri doğrultusunda değişiklik gösteriyor. Ülkenin genel ekonomisi ve bankanın kendi iç dinamikleri kapsamında bankalar her kredi türü için farklı bir faiz oranı belirliyorlar.

Herhangi bir süreyle geçerliliği olmayan bu oranları banka dilediği gibi değiştirebiliyor.

Ev almak başka bahara kaldı! Konut kredisi faizleri uçtu!

Ev sahibi olmak için konut kredisi almak isteyen kişiler Ziraat Bankası'nın faiz oranlarının detaylarını merak ediyor. Ancak konut kredisi kullanarak ev almayı düşünenler için önemli bir haber geldi. Ziraat Bankası, konut kredisi faiz oranlarını güncellerken, 120 ay vadeli 1 milyon lira konut kredisi maliyetini de değiştirdi.

Konut kredisi faiz oranlarındaki değişiklikler ev sahibi olma hayali kuran bireylerin finansal planlarını derinden etkileyebilir. 

Ahaber'de yer alan detaylara göre, ev sahibi olma yolundaki adımlarını planlayan herkes için bu haber büyük bir önem taşıyor ve finansal geleceklerini şekillendirmeden önce dikkatli bir analiz yapmalarını teşvik ediyor.

Konut sahibi olma hayali, birçok kişinin finansal hedeflerinden biri olabilir. Bu hayali gerçekleştirmek için izlenmesi gereken adımlar oldukça önemli oluyor.

Ev almak başka bahara kaldı! Konut kredisi faizleri uçtu!

KONUT KREDİSİ TAKSİT ÖDEMELERİ NASIL YAPILIR?

Konut kredisi ödemeleri eşit taksitli olabileceği gibi farklı şekillerde de yapılabiliyor. Ödeme planı oluşturulurken bankanın sağladığı farklı ödeme tiplerinden birini tercih edebilir. Bu ödeme şekillerinden biri de ara ödemeler olarak yapılıyor. Standart kredi ödemenize devam ederken belli dönemlerde ekstra ödeme yapmanız anlamına geliyor. Örneğin senenin belli dönemlerinde prim veya çift maaş alıyorsanız konut kredisi ödeme plan ara ödemeli olarak yaptırabiliyor.  

Ev almak başka bahara kaldı! Konut kredisi faizleri uçtu!

KONUT KREDİSİ HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Ziraat Bankası'nın "konut kredisi hesaplama" bölümüne girebilir buradan farklı seçeneklerden sadece konut kredisi olanı seçebilir, ardından çekmek istediğiniz kredi tutarını girebilir, kullanmak istediğiniz vade sayısını işaretleyebilir ve son olarak da faiz oranını seçerek kredinizi hesaplayabilirsiniz. Haberin devamında 500 bin TL, 1 milyon TL, 750 bin TL ve 2 milyon TL'nin aylık tutarlarını bulabilirsiniz.

1 MİLYON TL KREDİ TAKSİTİ ZİRAAT BANKASI

Taksit Tutarı:35.478,34 TL
Faiz Oranı:% 3,49
Yıllık Maliyet Oranı:% 51.6317

Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı! O ile 1315 adet yeni konut geliyor!

Altın sert çakıldı! Yastık altında altını olanlar kırmızı kodla uyarıldı! 29 Eylül 2023 Cuma altın fiyatları


Geri Dön