28 / 04 / 2024

Ev almak hayal oldu, konut alacaklar dikkat! 

Ev almak hayal oldu, konut alacaklar dikkat! 

Konut kredileri yükselişini artarak sürdürüyor. Buna göre orta direkt, memurlar, işçiler, emekliler, asgari ücretliler, sabit maaş ile çalışanlar için ev almak artık bir hayal oldu. Bankaların güncel kredi faizleri ve aylık ödeme seçenekleri.



Merkez Bankası'nın faiz artırım kararından sonra vatandaşların gözü kulağı bankaların krediler için uygulayacağı faiz oranlarına doğru çevrildi. Ev almak isteyen vatandaşlar için hükümetin ilk ev alacaklara verilecek düşük faizli kredileri beklerken konut kredilerinin faizleri ise çok fazla yükseldi. Uzmanlar ise ev almak için tam zamanı olduğunu belirtiyor. Birikimi olanların gayrimenkule yönelmeleri gerektiği ifade ediliyor. Emlakçılar ise 31 Mart 2024 Mahalli İdariler Seçimleri sonrasında ev fiyatlarında zam beklediklerini dile getirdi.

KAMU BANKALARINDA SON DURUM NEDİR?

medyatava.com'da yer alan habere göre; Konut kredilerindeki aylık taksit ödemeleri için özellikle kamu bankaları daha sık araştırılıyor. İşte 1 milyon TL konut kredisi çekmek isteyenler için Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank güncel faiz ödemelerinde son durum:

Ev almak hayal oldu, konut alacaklar dikkat! 

ZİRAAT BANKASI 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ

Ziraat Bankası'nda konut kredisi çekmek isteyenler için ortalama olarak faiz oranının yüzde 3.89 olduğu görüldü. 120 ay vade ile aylık taksit tutarının 39.303,25 Türk Lirası olduğu kredi de yıllık maliyet oranının yüzde 59.0227 olduğu dikkatlerden de kaçmadı. Bu kapsamda bankanın geri ödeme tablosu da belirtildi.

HALKBANK KONUT KREDİSİ

Konut kredilerinde araştırılan ve dikkat çeken bir diğer banka da Halkbank oluyor. Konut kredisi çekmek isteyenler için 1 milyon Türk Lirası  konut kredisi faiz oranının yüzde 3,79 olduğu açıklandı. 1Buna göre, 120 ay vadede aylık geri ödeme 38.341,58 olduğu konut kredisinde toplam geri ödeme 4.600.989,60 Türk Lirası  olduğu duyuruldu.

VAKIFBANK 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ

Vakıfbank’ta 1 milyon Türk Lirası konut kredisi çekmek isteyenler için uygulanacak olan faiz oranının yüzde 3,79 olacağı açıklandı. Ayrıca, 38.341,58 Türk Lirası aylık taksitin olacağı kredi de geri ödeme 4.600.987,28 Türk Lirası olduğu duyuruldu. Vade miktarı 120 ay olarak da açıklandı.

Borçlanarak mülk almak kazandırır mı? Uygun faizli konut kredisi gelirse kaçırmayın!

Konut sahibi olmak isteyenlere ucuz ev kredisi! 10 yıl vadeli konut kredisi ve ödeme seçenekleri!

Garanti BBVA'dan yeni konut kredisi! 240 ay vade ile 3 milyon TL kredi fırsatı

Konut kredisi faiz oranları peş peşe değişti! İşte banka banka yeni oranlar Şubat 2024! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön