27 / 09 / 2024

Ev almak isteyenler dikkat! 2. el konut almak için doğru zaman mı? 

Ev almak isteyenler dikkat! 2. el konut almak için doğru zaman mı? 

Gaziantep Emlakçılar Odası eski Başkanı Ramazan Aslan, emlak sektörünün durgun olmasına karşın fiyatlarda düşüş olmadığını dile getirerek, ikinci el konut almak için doğru zaman olduğunu söyledi.





Gaziantep Emlakçılar Odası eski Başkanı Ramazan Aslan emlak sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Ramazan Aslan açıklamasında ihtiyacı olup konut almak isteyenlere  önerilerde bulunarak, “Sürekli olarak artış gösteren maliyetler sebebiyle sıfır konutların fiyatlarının oldukça yüksek. 2. el konutlarda ise fiyatlar daha uygun. Sıfır konutlar, 2. el konutların iki katı fiyat. Sıfır fiyatına iki tane konut alırsınız” dedi.


PİYASA DURGUN FAKAT FİYATLAR DÜŞMEDİ

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada gündemden düşmeyen yüksek faizler sebebiyle emlak sektörünün adeta durduğunu, insanların gerek konut kredisi, gerekse ticari taşınmaz alırken ticari kredi kullanamadığını dile getiren Ramazan Aslan sektörle ilgili şunları söyledi: “Yıllık yüzde 60 -70 faizle ne konut, arazi, ne de arsa alınır. Piyasalar oldukça durgun. Buna rağmen gayrimenkul sektöründe fiyatlar düşmedi. Bunun da sebebi maliyetlerin yüksek olması. Enflasyon ve maliyetlerin çılgınca artış gösterdiği bir dönemde yeni yapıların fiyatlarını düşmesini beklemek hayal olur. İnşaat sektöründe 300 kalem var bakıyorsunuz, bunların maliyetleri sürekli olarak zamlanıyor. Durum böyle olunca da inşaat maliyetleri çok yükseldi.” 

AVRUPA ÖRNEĞİ


Gaziantep27’den Meral Kınacılar Erbekte imzaLI habere göre 2. el satılan konutların fiyatlarının daha uygun olduğunu, ihtiyacı olanlara 2. el konut almalarını tavsiye eden Aslan, “0 konut almak zorunda değilsiniz, yeni konut alacağınıza ben olsam 10 yıllık, 20 yıllık konutlara yönelirim. Sıfırı aynı konutun iki katı fiyata. Sıfır konut alacağınıza ikinci el konuttan iki tane alırsınız. Avrupa’ya gittim insanlar 50 yıllık, 100 yıllık, hatta 200 yıllık yapılarda oturuyor. Bizde 10 senelik evini değiştiriyor. Özellikle ev almak isteyen tüketicilerin 2. el piyasa uygunken almalarını öneriyorum. Şu anda 2. el piyasasında fiyatlar uygun. Son bir senede 2. el konutlarda yüzde 10’luk artış varken, 2. elde artış yüzde 50’lerde. 2. eldeki rakamlar alım için fırsat, bunu kaçırmasınlar. Çünkü bu hep bu şekilde gitmeyecek, Merkez Bankası sadece 1 puan indirsin 2. eldeki konut fiyatlarını kimse tutamaz. Geçmişte örneklerini çok gördük. Faizler düşme eğilimine girmeden ihtiyacı olanlar insanların ikinci el konut almalarını şiddetle öneririm” dedi.

 

Tebernüş Kireçci sordu: Depreme karşı güçlendirme diye bir kavram var mı? Yoksa biz mi icat ettik?

Benzin, motorin, LPG fiyatlarında son dakika Eylül şoku! Yeni zam veya indirim geldi mi? 

Milli Emlak, Bursa ve Giresun’da taksitle arsa, konut ve fındık bahçesi satıyor!


Geri Dön