17 / 05 / 2024

Ev almak isteyenler dikkat! Konut fiyatlarındaki düşüş devam edecek mi?

Ev almak isteyenler dikkat! Konut fiyatlarındaki düşüş devam edecek mi?

İnşaat sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yapan Bursa Grup İnşaat A.Ş. Koordinatörü Mustafa Andıç, konut fiyatlarının enflasyonun altında ilerlediğini söyleyerek, bu durumun bir süre daha devam edeceğini kaydetti.



Katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalar yapan Bursa Grup İnşaat A.Ş. Koordinatörü Mustafa Andıç konut fiyatlarının nasıl bir seyir izleyeceğini de açıkladı.

M.Taha Çelikbaş imzalı habere göre Yaptığı açıklamada işçi maliyetlerinin inşaat yapımının önüne geçtiğini dile getiren Bursa Grup İnşaat A.Ş. Koordinatörü "Biz usta bulamıyoruz. Herkes üniversite açmış herkes üniversiteye gitmeye çalışıyor. Bu ülkeye usta da lazım. bunun bir sıkıntısı var. Bu nedenle ustalık maliyeti yükseliyor." ifadelerini kullandı.

Ev almak isteyenler dikkat! Konut fiyatlarındaki düşüş devam edecek mi?

KONUT FİYATLARI ENFLASYONUN ALTINDA İLERLİYOR

Son günlerde sık sık gündeme geçen konut fiyatları ile ilgili de önemli açıklamalar yapan Bursa Grup İnşaat A.Ş. Koordinatörü Mustafa Andıç, fiyatların enflasyonun altında ilerlediğini söyledi.

Mustafa Andıç açıklamasında bunu enflasyonla değerlendirmemiz gerektiğini dile getirerek, şu ana göre enflasyonun altında olduğunu söyledi. Açıklamasında bunun bir müddet daha böyle devam edeceğini düşündüğünü dile getiren Bursa Grup İnşaat A.Ş. Koordinatörü Mustafa Andıç, "Balon fiyatlar değil diyebiliriz. Her sektörde var bu şişirmeler. Talebe yetişemeyen arz ile karşı karşıya kalacağız. Bir yandan kentsel dönüşüm yapmak zorundayız." dedi.

Açıklamasında inşaat sektöründe 2. ülke olduğumuzu dile getiren Bursa Grup İnşaat A.Ş. Koordinatörü Mustafa Andıç "Ülkemiz bu konuda çok bilinçli senede 20 milyarı geçen bir bütçeye sahip. Ülkeler arası diyaloglar da çok etkili. Bir anda işler durabiliyor işçiler işsiz kalabiliyor fakat bu her zaman olabilecek şeyler. Dünyanın her bir yerinde iş yapıyoruz. Çok iyi yerdeyiz ve gelişerek büyüyoruz" diye konuştu.


KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ NASIL YAPILMALI? 

6 Şubat depremlerinden sonra daha sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili de önemli açıklamalar yapan Mustafa Andıç "Ülke genelinde tam bir fiyasko oluştu. Biz kentsel dönüşümü başaramadık. Yaşanılabilir bölgeyi yaşanmaz duruma getirdik oraya dükkan getirdik vs. vs. Altyapımız yeterli değil çünkü başarılı olamadık. Kentsel dönüşüm bir beka sorunudur." diye konuştu.

 

Fenerbahçe'nin hukukçularından Galatasaray'ın Düşler Vadisi Riva projesine itiraz: Haksız kazanç sağlanıyor!

İş Bankası Mayıs 2024 emekli promosyon ne kadar? Emekli promosyonuna yeni zam geldi mi? Son dakika promosyon rakamları!

Kira tespit davası açmak isteyen ev sahipleri dikkat!


Geri Dön