28 / 04 / 2024

Ev almak isteyenlere 500 bin TL'lik konut desteği! Şartlar tek tek açıklandı, kaçırmayın!

Ev almak isteyenlere 500 bin TL'lik konut desteği! Şartlar tek tek açıklandı, kaçırmayın!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 500 bin liralık konut desteği için de düğmeye basmıştı. Peki Aile Bakanlığı'ndan 500 bin TL'lik konut desteği nasıl alınır? 500 bin TL'lik konut desteği için kimler başvurabilir? 



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım kapsamında konut alacak vatandaşlara 500 bin Türk Lirası destek vereceğini resmi internet sitesi üzerinden açıklamıştı. Peki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek olan bu destek paketinden kimler faydalanabiliyor? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde paylaşılan detaylara göre söz konusu destek ödemelerinden maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar ve eşi hayatını kaybetmiş kadınlar faydalanabiliyor.

Yaptığı çalışmalarla dar gelirli vatandaşların yüzlerini güldüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 'sosyal yardım programı' kapsamına konut desteği için de düğmeye basmıştı. Söz konusu şartları sağlayan vatandaşlara 500 bin Türk Lirası'na kadar hibe desteği verileceği açıklanarak üstelik söz konusu desteğin yalnızca konut almak için değil, ev tamir ve onarım için de verileceği kaydedilmişti.


500 BİN TL'LİK KONUT DESTEĞİ ŞARTLARI NELERDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde paylaşılan detaylara göre konut destek programı adı altında 500 bin Türk Lirası verileceği belirtilmişti. Burada 500 bin Türk Lirası desteğin eşi hayatını kaybetmiş olan, 18 yaş altında en az 3 çocuğu olanlara verileceği kaydedilmişti. 

Ev almak isteyenlere 500 bin TL lik konut desteği! Şartlar tek tek açıklandı, kaçırmayın!

500 bin TL desteğin şartları şu şekilde belirtili:

- 3294 sayılı Kanun kapsamında muhtaçlık sınırının altında olan ve sağlıklı bir barınma şartlarına haiz evi olmayan,

- En az son bir senedir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının sorumlu olduğu yerleşim yerinde fiilen yaşamını sürdüren,

- Nafaka yükümlülüğüne haiz akrabası olmayan kişiler yararlanabiliyor. 

EŞİ HAYATINI KAYBETMİŞ KADINLARA EV DESTEĞİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın verdiği bir başka sosyal yardım programı da eşi yaşamını yitirmiş kadınlara konut desteği. Bu yardımdan yararlanabilmek için kişinin 18 yaş altı en az üç çocuğa sahip olması ve 3294 sayılı kanun kapsamına girmesi gibi şartlar aranıyor. Söz konusu bu ş0artları sağlamış olan vatandaşlara, hane başına 500 bin Türk Lirası destek veriliyor. 


EV TAMİR VE ONARIM MASRAFLARI İÇİN DE YARDIM

Yüzleri güldüren bu konut desteğinin dışında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından basit ve kapsamlı konut onarımlarına da bazı destekler sağlanıyor. Bu yardımı alabilmek için de yine 500 bin TL'ye varan konut desteğindeki aynı şartlar geçerli oluyor.

İhtiyaca göre ve yardım için belirlenen kriterlere haiz olmak kaydıyla;

Basit ev onarımlarında 35 bin liraya,

Orta düzey ev onarımlarında 70 bin liraya,

Kapsamlı ev onarımlarında 100 bin liraya,

Prefabrik ev yapımlarında 300 bin liraya,

Betonarme ev yapımları/ev alımlarında 500 liraya kadar destek sunuluyor. 

 

Türkiye gayrimenkul piyasası yeniden yabancıların radarında!

KİPTAŞ Arkatlı Evler'in teslimleri başlıyor!

Gram altın 3 bin TL! Elinde altını olan da yatırımcı da hemen baksın: İslam Memiş tarihi verdi!


Geri Dön