05 / 05 / 2024

Ev almak isteyenlere devletten 500 bin TL'lik destek!

Ev almak isteyenlere devletten 500 bin TL'lik destek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara sosyal destek sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda "Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı" ile 500 bin TL'lik ödeme yapıyor.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı" kapsamında 35 bin TL ile 500 bin TL arasında destek sağlıyor. 

Türkiye’de konut fiyatları arttıkça ev almak dar gelirliler için neredeyse imkansız. Bazı vatandaşlar için konut alımlarında 500.000 Türk Lirası destek geldi. Ev sahibi olmak isteyenler fiyat araştırması yaptıklarında yüksek maliyetlerle karşı karşıya kalıyorlar. 

Bu konut satın alamama sorunu konut satış istatistiklerine de yansımaya başladı. Konut satışlarındaki durağanlık devam ederken vatandaşlar ev sahibi olmazken konut sektörü de çok kötü günler geçiriyor.

İhtiyaç sahibi vatandaşların ev sahibi olabilmeleri devlet tarafından teşvik ediliyor. Belirli koşullarda konut alımı yapacak olan vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan nakit destek sağlanıyor. Bu nakit desteğin miktarı 500.000 Türk Lirası olarak açıklanırken yapılması gereken işlemler de ilan edildi. Ev alırken 500.000 Türk Lirası yardım almak isteyenlerin hangi koşulları yerine getiriyor olmaları da belli oldu.

Ev almak isteyenlere devletten 500 bin TL lik destek!

EV DESTEĞİ ŞARTLAR BELLİ OLDU!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 500 bin liraya ev satın alma yardımından kimlerin faydalanabilecekleri açıklandı. Bu kapsamda bu imkan 3294 sayılı Kanun kapsamında sosyoekonomik olarak dezavantajlı durumda olan muhtaç kişi ve hanelerin en temel ve zaruri ihtiyaçlarından biri olan barınma ihtiyaçlarının giderilmesine ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesine dair yürütülen yardımlardır.

18 yaş üstü aile bireyi 3294 sayılı Kanun noktasında muhtaçlık sınırının altında olan ve sağlıklı barınma koşullarına haiz konutu bulunmayan, en az son 1 yıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının sorumlu olduğu yerleşim yerinde fiilen yaşayan, nafaka yükümlülüğüne haiz akrabası bulunmayan kişiler faydalanabilmektedir.

Ev almak isteyenlere devletten 500 bin TL lik destek!

İhtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlere haiz olmak kaydıyla;
• Basit ev onarımlarında 35 bin TL'ye kadar
• Orta düzey ev onarımlarında 70 bin TL'ye kadar
• Kapsamlı ev onarımlarında 100 bin  TL'ye kadar
• Prefabrik ev yapımlarında 300 bin TL'ye kadar
• Betonarme ev yapımları/ev alımlarında 500 bin TL'ye kadar destek veriliyor.

Basit ve orta düzey ev onarımlarında doğrudan aktarım yapılmakta ve kaynağın 6 ay içerisinde harcamasının yapılması gerekiyor. Kapsamlı ev onarımında ve konut yapımlarında ise kaynak tahsisi sonrası harcama belgeleri karşılığında 1 yıl içerisinde kaynak aktarımı gerçekleştiriliyor.

İkinci EYT mağdurları için kanun teklifi Meclis'te! Kadınlarda 43, erkeklerde 45 yaş... SON DAKİKA!

Altın çakıldı! Çeyrek altın ne kadar oldu? Bugün altın fiyatları kaç lira? 12 Aralık Salı altın fiyatları


Geri Dön