Konut

Ev almak isteyenlere kötü haber! Konut fiyatlarına yüzde 30 zam yolda! 

Konut fiyatları artınca satışlar geçen yıla göre yarı yarıya düştü. Emlak uzmanları, fiyatların yabancılara bile pahalı geldiğini vurgulayarak emlak sektörünün geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konut fiyatlarına sene sonuna kadar yüzde 30 zam bekleniyor... Fiyatlar her geçen gün artınca satışlarda düşüş yaşandı, bazı yerlerde ise durma noktasına geldi

Emlak sektöründeki fahiş fiyatlar hem yerli hem de yabancı yatırımcıları isyan ettirdi. Fiyatlar her geçen gün artınca satışlarda düşüş yaşandı, bazı yerlerde ise durma noktasına geldi. 

Ev fiyatları artık yabancı yatırımcıya da pahalı geliyor. Öyle ki bazı bölgelerde yabancıya konut satışı da durma noktasına geldi. Vatandaşlıkta da sınırın 250 bin dolardan 400 bin dolara çıkarılmasının da alımları etkilediği belirtildi. 

 

Ancak emlak uzmanları tüm gelişmelere rağmen sene sonuna kadar emlak fiyatlarının yüzde 30 artacağı belirtiliyor.

İşte emlak uzmanlarından konut fiyatlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalar..

Konut fiyatları artınca emlak piyasasındaki satışlar düştü hatta bazı inşaatlar iş yavaşlatıp çalışmaları durdurdu. Emlak fiyatlarında tüm ülkede fiyatlar rekor seviyelere ulaştı. Hal böyle olunca da konut satışlarındaki düşüş yaşandı. Türkiye genelinde haziran ayında 2022 yılının aynı ayına göre konut satışları yüzde 44 düştü.

Mynet'te yer alan habere göre, emlak uzmanları, fiyatların yabancılara bile pahalı geldiğini vurgulayarak önümüzdeki günlerde emlak sektörünü neler beklendiği anlattı.

 

İNŞAATLAR DURMA NOKTASINA GELDİ!

Emlakçılık yapan Cemalettin Demirci emlak piyasasının durumu ile ilgili geçen seneki oranlara göre yarıya yakın satışların gerilediğini belirtti. Demirci, inşaat maliyetlerinin artmasından ve anlaştıkları rakamı müteahhitlerin güncelleyememesinden dolayı maalesef durma noktasına gelen inşaatların olduğunu belirtti.

 

KREDİ KULLANIMININ KISITLANMASI VE FAİZ ORANLARI SATIŞLARI ETKİLEDİ!

Yüksek mimar Funda Balamir konut satışalarının son zamanlarda ciddi oranda düşüş yaşadığını belirtti. Balamir, ‘enflasyonist bir zaman dilimindeyiz buna döviz kurundaki artışlarda eklenince maliyetler artmakta, maliyetlerdeki bu artışlar da konut fiyatlarını etkiliyor" dedi.

Kısıtla banka kredilerinin de konut satışlarını etkilediğine vurgu yapan Balamir, "Bankaların kredi kullanımı çok kısıtlı tutması, faiz oranlarının yüksek olması sebebi ile geri ödemelerde sıkıntı yaşayacak insanlar için de kredi çekmek tercih edilmeyen bir durum oldu" diye ifade etti.

 

KONUT FİYATLARINA YÜZDE 30 SEVİYELERİNDE ARTIŞ BEKLENİYOR!

İnşaat firması sahibi Mehmet Öztürk ise piyasanın içinde bulunduğu duruma ilişkin konuştı. Mazota ne kadar zam geliyorsa elektriğe ne kadar zam geliyorsa konuta da o derece zamlar beklendiğini söyleyen Öztürk, "Marmara Bölgesinde İstanbul’da Arap ülkesi vatandaşları ama Antalya gibi illerimizin başta olduğu Akdeniz ve Ege Bölgesinde Rus vatandaşlar konut alımında birinci sırada" dedi. Öztürk, yıl sonuna kadar yüzde 30 seviyelerinde konut fiyatlarının artmasını beklediklerini söyledi.

Emeklilere son dakika seyyanen zam müjdesi geldi! SSK, Bağkur emeklileri acilen kulislerden sızan bu yeni tarihe bakın

Dolar/TL tarihi zirveye yakın seyrediyor! Dolar bugün ne kadar? 1 dolar kaç TL?

Son dakika altın fiyatlarını resmen görenlerin nutku tutuldu! Hemen 22 Temmuz 2023 altın fiyatlarına bakın!