Sektörel

Ev almak isteyenlere müjde! Orta gelir grubu konut kampanyasında tarih belli oldu!

Ev almak isteyenlere son dakika müjdesi geldi. Orta gelir grubu konut kampanyasında tarih belli oldu... İşte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıklamaları...Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Töreni"nde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan dikkat çeken orta gelir grubu konut projesi açıklaması geldi

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen "Uluslararası 3. Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Töreni"nde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan dikkat çeken orta gelir grubu konut projesi açıklaması geldi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Bakan Murat Kurum açıklamasında orta gelirliye konut kampanyası için son safhaya geldiklerini dile getirerek, yıl sonu ve yeni yılın ilk günlerinde açıklayacaklarını söyledi. Bakan Kurum ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bankalarla çalıştıklarını da söyledi.

"Burada şunu istiyoruz. Konut arzının artırılmasına yönelik bir finansal destek. Diğer taraftan da ilk evini alacak vatandaşlara ayrıcalık sağlayacak güzel bir kampanya olması." diyen Bakan Murat Kurum, Emlak Konut Genel Müdürlüğünün kendi içinde de bu kampanyaları yürüteceğini belirterek, orta gelirliye konut kampanyası için de kura sistemi yapacaklarını ve bunun ilk defa olacağını söyledi. Bakan Kurum, Anadolu'daki tüm müteahhitlerimizle dalga dalga bu projeyi büyüteceklerini dile getirerek, evinin olup olmamasının öncelik olacağını kaydederek, evi olmayanlara pozitif bir ayrıcalık olacağını dile getirdi.  

Bu vatandaşların kredi faiz oranlarının farklı olacağını kaydeden Bakan Murat Kurum, gelir durumunun da kıstas alınacağını dile getirerek, bu gelir limitlerinin altında kalacak vatandaşların başvuru yapabileceğini kaydetti Kurum ayrıca bu gelir limitlerinin daha belli olmadığını da sözlerine ekledi.

ORTA GELİR GRUBU KONUT KAMPANYASI İÇİN ÇALIŞMALARDA SON AŞAMAYA GELİNDİ

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orta ve üst gelirli vatandaşlar için konut kampanyasında sona gelindiğini de kaydetti. Bu konut hamlelerinin detaylarını tamamladıklarını söyleyen Bakan Kurum, "İnşallah 2023'ün başı itibarıyla aziz milletimizle paylaşacağız ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına hız kesmeden destek olmaya devam edeceğiz." dedi.

Ziya Yılmaz: Konutta lüks anlayışı pandemiden sonra değişti

Konut sektöründe stok sorunu! İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 20,4 arttı! 2022 hedefi 70 bin adet!