23 / 06 / 2024

Ev almayı düşünenler dikkat! Bina kadar zemine de dikkat edilmeli!

Ev almayı düşünenler dikkat! Bina kadar zemine de dikkat edilmeli!

Yeni bir ev sahibi olmak isteyenler ev alırken nelere dikkat etmeleri gerektiği ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte ev alırken dikkat edilmesi gereken o detaylar...



Yeni bir ev sahibi olmak isteyenler ev alırken nelere dikkat etmeleri gerektiği ile ilgili araştırmalar yaparken, Tanyer Yapı Zemin Grubu Koordinatörü Batuhan Tozburun'dan da çok önemli açıklamalar geldi.

Yenibakış'tan Canan Kaya'nın haberine göre yaptığı açıklamada İzmir'in 1. derecede deprem bölgesi üzerinde bulunduğunu ve yapı stoğunun yüzde 70'lik kısmının dönüştürülmesi gerektiğini dile getiren Tanyer Yapı Zemin Grubu Koordinatörü Batuhan Tozburun, zemin iyileştirme ve geoteknik imalatlarının önemine değindi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada İzmir'de aktif fay hatlarının bulunduğunu ve deprem tehlikesinin güncelliğini koruduğunu kaydeden Batuhan Tozburun, konut satın alırken en az binalar kadar zemin sağlamlığının da kontrol edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Açıklamasında kentsel dönüşümde sürdürülebilir şehir plancılığı için zemin iyileştirme ve geoteknik imalatlarının önemine değinen Batuhan Tozburun, “İzmir ve bölgesinde tarihsel dönem ve 20. yüzyıldaki aletsel dönemle yapılan kayıtlara göre 50 senelik süre içerisinde 6,6 ya da altında büyüklükte bir depremin olasılığı yüzde 92 şeklinde tahmin ediliyor. Ege Denizi'nde, İzmir'in Seferihisar ilçesinin 17 kilometre açığında 6,6 büyüklüğünde meydana gelen depremin Bayraklı ve Bornova bölgelerinde yapılara verdiği büyük zararlar konusunda hem maddi hem manevi olarak hepimiz kötü tecrübelere sahibiz. Söz konusu bu verilere baktığımız zaman kentsel dönüşüm sayesinde sürdürülebilir şehircilik ve yapılarımızın kullanım sürelerini uzatmamız için zemin ve temel mühendisliğine (geoteknik mühendisliği) çok büyük önem vermeliyiz" dedi.

Ev almayı düşünenler dikkat! Bina kadar zemine de dikkat edilmeli!

ZEMİN İYİLEŞTİRMELERİNİ İŞİN EHLİ FİRMALAR YAPMALI 

Yaptığı açıklamada Geoteknik mühendisliği ve zemin iyileştirme çalışmalarının bu konuda deneyimli firmalar tarafından yaplması gerektiğini dile getiren Batuhan Tozburun şunları kaydetti: “Ben bir inşaat mühendisi olarak tercih edeceğim konutun öncelik olarak doğramaları ya da ebeveyn banyosu olup olmamasına bakmıyorum. Zemin iyileştirme imalatlarını hangi firmanın yapmış olduğuna söz konusu bu firmanın bu imalatı yapabilecek yeterli bilgi birikimi veya ekipmanının olup olmadığına bakıyorum. Bu konu ile ilgili olarak müteahhit firmalarımıza ve bu konutlarda oturacak ailelere büyük işler düşüyor. Öncelikli olarak bu konuda bilinçli müteahhitler seçilmeli ve bu evleri kullanacak olan ailelerin doğru bilgilendirilmesi önem taşıyor. Zemin iyileştirme imalatlarının gereği kadar ya da uygun yapılmaması ülkemizin öz sermayesine ve halkımıza önümüzdeki senelerde daha büyük zararlar verecektir. Kentsel dönüşümün uygun şehir plancılığı ve ilk imalatı olan zemin güçlendirme fore kazık, jet-grout, baret kazık gibi imalatların kalite kontrolleri yapılarak sürdürülebilir bir kent yaratabiliriz.”

Açıklamasında Tanyer Yapı olarak konut ve endüstriyel tesis inşaatında gösterdikleri titizliği, zemin ve temel mühendisliği imalatlarına da taşıdıklarına de değinen Batuhan Tozburun, “Son günlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm çerçevesinde yapmış olduğumuz binaların depreme ne kadar dayanıklı olduğu aklımızdan hiç çıkmamalıdır. Tanyer Yapı olarak Türk standartları, Eurocod ve Amerikan standartlarına uygun zemin iyileştirme imalatlarımızla, İzmir'e katma değer katacak projeleri hız kesmeden sürdürüyoruz. İzmir ve çevresinde bulunan sanayi bölgelerinde zemin iyileştirmeleri, İzmir Buca metrosu, kentsel dönüşüm projeleri ve kule projelerinin geoteknik imalatlarımız devam ediyor. Temel ve zemin mühendislik problemlerinin çözümünde güvenilir, analitik ve ekonomik çözümler sunarak sektöre hizmet veriyoruz” dedi. 
 

Batık krediler 1 trilyon lirayı aştı! İnşaat sektörü başı çekiyor

Diyanet'in ABD'deki mal varlığı 90 milyon doları geçti! Villa, otel ve hamam işletiliyor!

7 Temmuz öncesi sıfır otomobillerde dev fırsat! Opel, Peugeot, MG, Citroen hem kredi hem de sıfır faiz imkanı sunuyor!


Geri Dön