29 / 04 / 2024

Ev almayı düşünenler dikkat! Gayrimenkul uzmanı açıkladı, fiyatlar işte bu tarihte artacak!

Ev almayı düşünenler dikkat! Gayrimenkul uzmanı açıkladı, fiyatlar işte bu tarihte artacak!

Türkiye genelinde konut fiyatlarındaki düşüş altıncı ayda da devam ederken kiralamalara da talep azaldı. Peki konut fiyatları ne zaman artacak? İşte Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin'in o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...



sahibindencom ile Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) işbirliğiyle hazırlanan ‘sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü’ araştırmasının merakla beklenen 2024 yılı Ocak verileri geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı.

Söz konusu raporda yer alan bilgilere göre göre reel satış fiyatlarındaki düşüş altı aydır devam ederken, fiyatların düşmesine bağlı şekilde reel fiyatlardaki yıllık artış oranı da ülke genelinde yüzde 0,2’ye, başkent Ankara’da yüzde 12,9’a geriledi. Mega kent İstanbul’da yıllık reel fiyattaki düşüş yüzde 6,1 şeklinde olurken, İzmir’de uzun zaman sonra ilk defa yıllık reel fiyat azaldı.

Merakla beklenen rapora göre, ülke genelinde enflasyondan arındırılmış reel kirada yıllık artışlar uzun zamandır azalıyor. Yıllık reel kira artışı Aralık ayında Kasım ayına göre 4,8 puan azalarak yüzde 13,5’e geriledi.

Ayrıca kiralık konut ilan sayısı Aralık ayında Türkiye genelinde yüzde 5,1, İstanbul’da yüzde 3,4, Ankara’da yüzde 5,9, İzmir’de yüzde 5,5 azaldı.

Resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/muratguItekin üzerinden kiralık konut piyasası ile ilgili bir paylaşım yapan Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin, konut kiralamalarına talebin azaldığını belirtti.

Paylaşımında satışların yok denilecek seviyeye geldiğini kaydeden Murat Gültekin Eylül ve sonrasında fiyatların artacağını söyledi.

Murat Gültekin'in paylaşımı şu şekilde:

Konut kiralamalarına talep azaldı.
Satışlar da yok denilecek seviyeye geldi.

Aylar önce anlattığım AV OLMAYIN AVCI OLUN başlıklı flood yazımda anlattıklarım bir bir işliyor.

Özellikle İstanbul’da oturanlara tavsiyem imkanı olan bu ara alsın. Eylül ve sonrası fiyatlar yukarı.

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Murat Gültekin'in paylaşımına gelen o yorumlar...

 

 

Asgari ücretlinin konut hayalinde 22 yıl detayına çok şaşıracaksınız!

Emekli maaşlarına intibak zammı müjdesi! Asgari ücreti bilen SGK uzmanı tarih verdi!

TOKİ'den İstanbul'a 232 konutluk yeni proje müjdesi! Büyük gün yarın!


Geri Dön