Sektörel

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut piyasası için seçim fırsatçılığı uyarısı geldi!

Konut satışları son dönemlerde gerilerken evlerini satmak isteyen mülk sahipleri de seçim öncesi yeni bir yöntem buldu. İşte konu ile ilgili detaylar...Verilen detaylara göre ilanlarda fiyatlar seçime kadar geçerli, seçim öncesi son fırsat gibi açıklamalar mevcut

Evlerini satmak isteyen mülk sahipleri seçimi kullanmaya başladı. Verilen detaylara göre ilanlarda fiyatlar seçime kadar geçerli, seçim öncesi son fırsat gibi açıklamalar mevcut. Peki böylesi bir bu durumda vatandaşlar ne yapmalı? 

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı açıklamasında sözde bazı ilanlarla karşılaşabildiklerini kaydederek, "Seçim dönemi olduğu için seçime özel dense de bazen mal sahibi özellikle ‘bu gayrimenkulü satıştan çekeceğim, emlakçıya vereceğim, son 3 gün, son 5 gün’ gibi başlıklarla böyle bir algı oluşturmaya çalışanı görüyoruz." dedi.

‘MAL SAHİPLERİ PİYASAYI MANİPÜLE EDİYOR’

Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada seçimlerin ikinci tura kalması ve sonrasında da özellikle dövizde ya da menkul kıymetlerde bazı değer artışlarının konuşuluyor olması çerçevesinde mal sahipleri piyasayı bu şekilde de manipüle etmeye çalışabildiğini söyleyerek, "Bu dönemlerde özellikle konut kredisi faiz oranlarının yüzde 2 seviyelerinin üzerine çıkması, kur korumalı mevduat gibi araçlar nedeniyle paralarını daha alternatif yatırım araçlarında değerlendirmek isteyenler bulunuyor." dedi.

Milliyet'te yer alan habere göre, yaptığı açıklamada mal sahibinin bir yeri satıyor olmasının bir ‘fırsatçılık’ olduğunu ifade etmediğini söyleyen Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Mal sahibi unvanı simi altında ilan verilenlerden bazısı ne yazık ki o mal sahiplerinin ismine bile olmayan yerler ve yetkisiz çalışan aracıların ilanları bile olabiliyor." dedi.

KONUT ALIRKEN NE YAPMAK GEREKİYOR?

Özelmacıklı açıklamasında eğer bir bölgede gayrimenkul alınacaksa bazı satılık alternatifleri gezmek, bunlarla kıyaslama yapmak, bu konutlar alınacağı zaman binanın yaşı, gerçek metrekaresi, taşınmazın nitelikleri ve özelliklerini doğru kıyaslamak çok önemli olduğunu söyledi.

KONUT ALACAKLARA ÖNEMLİ UYARI!

Yetki belgeli emlak işletmelerinden ücretsiz danışmanlık almanın da mümkün olduğunu söyleyen Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Emlak işletmeleri bölgeyi daha nitelikli biliyorlar. Biz de konut alıcılarını bu vesile ile uyaralım. Gayrimenkul tercihi kısa zamana sıkıştırılacak tercihler değildir. Barınma da olsa, kira getirisi için bile alınacak olsa gayrimenkulde çok sayıda risk faktörü olabilir." dedi.

Emlak vergisi muafiyeti şartları neler? Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri ne zaman?

Gayrimenkul satışları yüzde 6 azaldı! Yabancının gayrimenkulde ilk tercihi Antalya ve İstanbul oldu! 

Konutta kriz çanları çalıyor! İnşaat maliyetleri arttı, konut arzı azaldı!