Ekonomi

Ev, araba almak isteyenler dikkat! Hemen alın... Gram altın 1.450 lirayı görecek!

Altın ve para piyasası Uzmanı İslam Memiş gram altının yaz ayarlarında 1,450 lira olacağını söyledi. Altındaki beklentisini aktaran Memiş araba ve ev almak isteyenler için de ''hemen alın'' uyarısı yaptı...  Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten gündeme bomba gibi düşecek 1,450 lira tahmini geldi

7 Nisan günü saat 11:29 itibariyle gram altın gram altın 918 liradan işlem görüyor.  Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten gündeme bomba gibi düşecek 1,450 lira tahmini geldi. Gram altının yaz aylarında 1.450 lirayı göreceğini belirten İslam Memiş, altın, ev ve araba almak isteyen vatandaşlar için ise  "Hemen alın" tavsiyesinde bulundu...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarının çok baskılandığını, gram altının yıl içinde 1.450 liraya çıkacağına olan inancının son gelişmelerle daha da kuvvetlendi dedi. Memiş, ev, arsa ve otomobil fiyatlarının düşüp düşmeyeceği ile ilgili de önemli uyarılar yapıp "Al kardeşim hemen al" dedi.

İşte İslam Memiş'in altın, ev, araba ve arsa için  yatırımcılara verdiği soruların cevapları...

2 haftadır piyasalarda dal kıpırdamadığını söyleyen Memiş piyasaların karışık olduğunu ve manipülasyonların devam etmesi durumunda bu sürecin uzayacağını söyledi ve bu zamana kadar alım fırsatlarında kenara alıp atan kazanacak diyerek altını çizdi ve gelen soruları tek tek cevapladı...

 SON ALIMLARI YAPACAĞIZ

''Altın fiyatları şu günlerde baskılanıyor. Mayıs ayında altında fırtına kopacağını söyleyen İslam Memiş Nisan ayında son alımları yapacağız dedi. Gram altındaki beklentisini 1,450 lira olduğunu tekrar yineledi. Fırtına geliyor....


GRAM ALTIN HAZİRAN AYINDA NE OLUR?

Merkez bankaları zor durumda, enflasyon yükseliyor ve böyle dönemlerde altın her zaman gözde bir yatırım aracı oluyor. Altın fiyatlarının düşmesi ve yükselmesi Merkez Bankalarının çıkarına değildir. Ama daha ne kadar bastırmaya devam edebilirler?

Enflasyon insanları ezdiğinde ve dünyada toplumsal patlamalar ve ayaklanmalar başladığında Merkez Bankaları altını bastıramayacak. Altın fiyatlarının aniden agresif bir şekilde fırlaması için çok güçlü bir olasılık görüyorum. Kısa vadede 900 liranın altında güç toplamak isteyen bir gram altını görebiliriz. Ama bu yaz gram başına 1.450 liranın görüleceğini tahmin ediyorum. Bu beklenti her geçen gün güçleniyor. Spekülasyonlarla, baskılarla oynamaya çalışabilirler.

GRAM ALTINI KİMSE TUTAMAZ

Fakat, FED 50 baz puanlık bir artış yapar da doların önlenemez yükselişi başlarsa gram altını kim tutabilir? Şu anda baskılanarak 900-920 lira aralığında tutulan gram altını, baskılanma bittikten sonra kimse tutamaz. O yüzden Nisan ayı içerisinde gram altının 900 liranın altında son bir alım fırsatı vereceğini tahmin ediyorum.

 

 

EV ALMAK İSTEYENLERE 'HER ZAMAN EV ALINIR! DEDİM

Bir an evvel almak şarttı. Krediniz, nakit paranızı ve ev hazırsa ev alırsınız. Ev fiyatları gerilemeyecek, ev fiyatları değişmeyecek çünkü emlak sektöründe balon oluşturanlarla alakalı yapılan cambazlıkları anlattım. Yabancılar geliyor blok satın alıp 250 bin dolara vatandaşlık alıp maliyet hesabı yapıp evi satıyorlar, vatandaşlıkları da kalıyor.

ŞİMDİ EV ALINIR MI?

-İnşaat maliyetlerinde büyük artışlar var. Ciddi bir fiyat artışı var, bu da ister istemez emlak fiyatlarındaki artışları haklı olarak çıkarttı. Yurt dışından göç almaya devam ediyoruz. Kiralık daire bulmak bile zorlaştı. Enflasyon artacak kira gelirine ihtiyacınız olacak, kiraya vermeniz için 2. el daire almanız gerekiyor demiştim. Bu düşüncem devam ediyor. Büyük daireler ya da 3+1, dubleks 2+1 daire almıyorum. Eski ve 1+1 daire alıyorum. 30-40 bin lira tadilat yapıyorum. Neden böyle yapıyorum 1 milyon liraya büyük bir daire alacağıma 1 milyon lira 2 tane 1+1 daire alıyorum. 2 bin liraya kiraya versem 4 bin lira gelirim oluyor. Yurt dışından gelen kitsele göçler nedeniyle gelen insanlarla 1+1'lere olan talep artacaktır. Tabi bu süreçte yeni evlenen çiftler büyük metrekareli ev talep ediyor. Ancak bu kültür de geride bırakılıyor. Artık öyle bir piyasa yok. Mecburen yeni evlenen çiftler de 1+1 daire almak zorunda kalıyor. Yeni evlenen çiftler 2+1 yerine bana göre 1+1 daire alsınlar. Çünkü bekledikçe zarar edeceksiniz. Evimde param hazır ya da kredim var. İlla 2+1 daire alacağım diye beklemeyeceğim. Bir an önce 1+1 daire alır içine otururum. Hem kira vermemiş olurum hem de yükselen piyasada daha fazla yükselmeden satın almış olurum. Hem maliyet artışından hem de kira artışından kurtulurum. Sonra para biriktirim üstüne ekler 2+1 ev alırım."

BU FİYATLARDAN ARABA ALINIR MI?

 Sık sık araç fiyatları düşecek almayın, balon uyarılarım vardı. Evet dolar kurunun 18 liradan 10 liraya gerilemesiyle o köpük alındı. 3 ay boyunca piyasa kilitlendi, kimse araba almadı. Herkes fiyatları indirmek zorunda kaldı, iş yapamadılar. Araba satamadılar, alamadılar. Tuhaf bir durum oldu. Enflasyon, petrol fiyatları vs. araba alacak olan da vazgeçti. Sigorta maliyeti var, kasko maliyeti var, onlar da arttı. Herkes frene bastı. Dolayısıyla yüzde 10'luk bir düşüş daha gerçekleşmiş oldu. Toplamda yüzde 20'lik bir gerileme oldu.

ARABA FİYATLARI DÜŞMEZ

Bundan sonraki süreçte otomobil fiyatlarında düşüşün gerçekleşeceğini sanmıyorum. Sıfır arabaların fiyatlarında artışlar olacaktır. Artık bayramda memlekete gitmenin de maliyeti çok arttı. Bayramdan bayrama araba alırım, bayramdan sonra satarım diye bir pazar oluşacağını artık sanmıyorum. Dolar kurunda yeni ataklar bekliyorum. Bu ataklarla birlikte emlak ve otomobil fiyatları yeniden artışa geçebilir.'' dedi.

Derleyen;

Şerife Şişoğlu/Emlakkulisi.com

 

Altının onsu bugün 28 bin 283 TL oldu! 7 Nisan 2022 altın fiyatları...

İnşaat sektörü zam çıkmazına girdi! Beton ve çimento fiyatlarının önüne geçilemiyor!

Demir fiyatlarına 500 lira zam geldi! Demir, inşaat sektörünü yıktı geçti!

Araba almak isteyenler dikkat! İşte en ucuz otomobiller!