28 / 04 / 2024

Ev dekorasyonunda 2011 modası!

Ev dekorasyonunda 2011 modası!

QueenElizabeth ve Queen Mary gibi okyanus gemilerinin tamamının Art Deco stilinde dokore edilmesi bu stilin hızlı yayılmasında öncülük etmiştir




RENKLİ, geometrik, modern bir stildir. Dekorasyonun ticari kimliği bu tarzla biraz daha değer kazanmıştır. QueenElizabeth ve Queen Mary gibi okyanus gemilerinin tamamının Art Deco stilinde dokore edilmesi bu stilin hızlı yayılmasında öncülük etmiştir. Önemli olan detay 'bireysellik' kavramından 'seri üretim' aşamasına geçilmesidir. Malzeme olarak gümüş ve altının ihtişamının yanı sıra duvar kağıtlan, fildişinden ve köpekbalığı derisinden aksesuvarlar ve abonoz ağacından mobilyalar bu stilde ön plandadır.

Vintage

Merraklısıysanız, artık yaşadığımız dönemde hiç de zorluk yaşamadan uygulayabileceğiniz bir stil. Eskiciden alınacak ah' şap bir masa, ona uygun demir sandalyeler... Tamamen sizin zevkinize kalmış. Orta çağa özgü bir parça, 80'li yıllara ait bir mo-bilyayla harika bir uyum yakalayabilir. Bu tarz için çok parlak renkler kullanmayın. Malzeme olarak dantel, porselen aksesuvarları tercih edin. Dönemleri sentezlemek sizin işiniz, ruhunuza göre hareket edin.

Klasik

Modernizim sadeliğine karşı tasarlanan ağır cizgilerdeki mobilya ve aksesuvarlarla yaratılan bu stil, şehir evlerinde kap şımıza çıkıyor. Klasik hatlar modern tarzla rahat kombine edilebilir. Malzeme olarak deri, masif, kadife kumaşlar kullanarak
bu stilin şık unsurlarıdır. Bu tarzı modern bir stille kombine etmek istiyorsanız yemek masanızı yine modern formlardakÜ® sandalyelerle tamamlayabilirsiniz. Modemin tekdüzeliğinden, klasiğin ağırbaşlı halinden sıkıldıysanız, bu iki tarzı birbirine katıştırma

Modern

Sessiz, sade ve işlevsel bir tarzdır. Malzeme olarak metal, cam, ahşap, lake gibi pürüzsüz şeyler seçilmelidir. Mobilya ve duvarlarda kullanılan açık renkleri, gümüş ve cam şamdanlar, tablolar, farklı formlardaki objeler tamamlamalı. Modem tarzın yarattığı monotonluk tuzağına düşmemek için mutlaka canlı renkte bir aksesuvar kullanın. Bu stilde dekore edilen bir evde daha az malzeme ve eşya kullanmanın hafifliği ilginizi çekebilir.

Country tarzı

Country stilinin en belirgin özelliği açık renklerin birbiriyle kombinasyonudur. İse ilk olarak duvarlarınızdan başlayın. Koltuklarınızı minik çiçek desenli veya krem rengi kumaşlarla kaplayın. Aileden kalma antika aksesuvarlarınız, koltuğunuzun üzerine atacağınız örgü şalınız, aile fotoğrafları, geçmişi sakladığınız sandıklar ve duvara asacağınız hasır şapkalarla şık köşeler oluşturabilirsiniz. Mobilyada ise malzeme olarak işlenmemiş ahşap ilk tercihiniz olmalı. Keten kumaşları sandalye kılıfı olarak diktirebilirsiniz. Evinizde şömine varsa yanına büyüklü küçüklü mumlar dizip romantik bir hava yaratabilirsiniz. Kuru dallar, ekoseli kumaşlar ve çiçeklerle kır havasını taşıyan bir atmosfer elde etmek hiç de zor değil.

İskandinav
 
Sade, hafif ve süslemeden uzak bir tarz yaratmak için açık renk ağaç kullanımı ve boyanmış mobilyalar bu tarzın tipik bir özelliği... İskandinav tarzında, 18. yüzyıla ait bir masanın klasik çizgileri güncel bir sehpayla uyum içinde olabilir. Bu görünümün anahtan sadelikten geçiyor. Farklı dokulardan oluşan katmanlar düzenlemelere hareket kazandınyor. Açık tonlar saflığı, yeni başlangıçtan, değerini kaybetmemiş kavramları temsil ediyor. Evinizin arka fonunda tercih edeceğiniz pudra tonlan ise huzur duygusu verecektir.
Habertürk  


Geri Dön