Dekorasyon

Ev dekorasyonunda 30 önemli nokta!

Ev insanın ikinci teni gibidir. Ona iyi bakmalı ve güzel görünmesi için elinizden geleni yapmalısınız. Evinizin dekorasyonundaki her detay hem de güzel görüntüsüyle sizi daha mutlu hissettirecek



Ev insanın ikinci teni gibidir. Ona iyi bakmalı ve güzel görünmesi için elinizden geleni yapmalısınız. Evinizin dekorasyonundaki her detay hem yaşam trafiğinizi daha verimli kullanmanıza neden olacak hem de güzel görüntüsüyle sizi daha mutlu hissettirecek. 


1 Maddi bir zarara ya da hayalkırıklığma uğramamak için dekorasyona dair her aşamayı mutlaka planlayarak işe koyulun. Bu kılavuz banyo ve mutfak dışındaki ortak yaşam alanları için size yol gösterici olacaktır. 


2 Bütçenizi bilin ve ona sadık kalmaya çalışın. Unutmayın, ev yaşayan bir organizma gibidir. Zaman içinde mutlaka değişiklikler yapmanız gerekir.


3 Duvarlar evin en hakim unsurları. Size huzur verecek bir renk ve ton bulmanız geri kalan detayları şekillendirmeniz için de yol gösterici olur. Kırık beyaz, gül kurusu, şampanya rengi gibi yumuşak ve kapsayıcı tonlar tercih edin. 


4 Bulduğunuz tona uygun işlevsel mobilyalar edinin. Özellikle ortak yaşam alanlarının hacmiyle mobilyalarınızın hacmi arasında doğru orantı olmalı. Küçük salonda büyük bir kanepede kim rahat edebilir ki?


5 Kontrast renklerden kaçının. Mesela beyaz bir ' duvarın önünde siyah bir masa tek başına çok yorucu olabilir. Renkler arasında ton sür ton objeler ve aksesuarlarla arasında mutlaka kırılmalar yaratın.


6 Belli bir dönemin ruhunu yanıştan vintage mobilyalara modern dokunuşlar getirip farklı yöntemlerle sergileyin.


7 Yerleşime öncelikle büyük mobilyalardan başlayın. Büyük parçalardan küçüğe doğru bir seyir izleyin.


8 Hali hazırda var olan ve vazgeçemediğiniz eşyalar yeni dekorasyonla uyumlu değilse, destek alın. Boyama, kaplama, eskitme gibi çeşitli dekoratif tekniklerle eşyalarınızı elden geçirin. Sıfırdan eşya almak yerine bu tarz dönüşümlere gitmek, bütçenizin de sınırlarını zorlamayacaktır. 


9 Yaşam alanınızın odak noktası olacak bir merkez yaratın. Bunu tek bir mobilya ya da boş alan çevresinde kurgulayabilirsiniz. Odaya giriş çıkış trafiğine dikkat edin.


10 Değişikliklere açık olun. Böylece ilginç kombinasyonlar yapabilirsiniz. Mesela retro görünümlü bir sehpayı minimalist bir oturma grubuyla bir arada kullanabilirsiniz.


11 Hiçbir şekilde eşyalarınızı duvarlara bitişik bir şekilde yerleştirmeyin. Mutlaka aralarında boşluk bırakarak odanın nefes almasını sağlayın. Böylelikle hem duvarlarınıza zarar gelmez hem de dekorasyonunuzda herhangi bir problem olmaz.


12 Yerlerde duvardan duvara halı devri kapandı. Orijinal zemin üzerine el dokuması halıları tercih edin.


13 Duvarlarda dekoratif sıvalar ve saten boyalar sıkılmadan, uzun süre bakacağınız bir atmosfer yaratır. Sıcak tonlarda duvar boyası büyük bir odayı rahat bir alan olarak gösterir. Küçük odalarda ise mümkün olduğunca açık renkler kullanın.

14 Krem ve açık kahve tonları yatak odası için vazgeçilmez bir renk. Kapitoneli puflarla atmosferi daha sıcaklaştırın. 


15 Yerlerde duvardan duvara halı devri kapandı. Orjinal zemin üzerinde el dokuması halıları tercih edin. 


16  Duvarlarda dekoratif sıvalar ve saten boyalar sıkılmadan, uzun süre bakacağınız bir atmosfer yaratır. Sıcak tonlarda duvar boyası büyük bir odayı rahat bir alan olarak gösterir. Küçük odalarda ise mümkün olduğunca açık renkler kullanın. 


17 Lokal aydınlatmaların gücünü yok saymayın. Tepeden tek bir aydınlatmanın yanı sıra abajur, aplik ve lambader gibi bölgesel aydınlatmalarla gölge oyunları yaratın.


18 Düz ve natürel görünümlü kumaşlar oturma gruplarınızı daha samimi kılar. Kadife kaplamalar zamansız bir güzelliğe sahiptir, ama unutmayın ki daha olgun bir dekorasyon karakteri ortaya çıkarır. Desenli ya da baskılı yastıklardan mutlaka destek alın.


19 Perde bir yaşam alanının son noktasıdır. Cesur olun, ama hemen karar vermeyin.


20 Yatak odası evin en özen isteyen odasıdır. Günün yorgunluğunu atacağınızı düşünerek evin en uzak ve sessiz odasını seçin. 


21 Yatak odasında mutlaka sakinleştirici tonlara ağırlık verin. Fazla eşyayla doldurmayın.


22 Yüksek ve büyük başlıklı karyolalardan uzak durun. Alan sıkıntısı yaşıyorsanız dolap kapaklarının sürgülü olanlarını tercih edin.


23 En güzel eşyaları da seçseniz dekorasyonu doğru bir şekilde anlatmak ve bütün hatlarıyla ortaya çıkarmak için doğru aydınlatmaya ihtiyacınız olduğunu unutmayın


24 Dengeli ve iyi yayılmış bir endirekt aydınlatma ile yatak odasında yumuşak bir atmosfer yakalayın.


25 Pencere ve kapı alanlarını kapatarak ışığın mekana girmesini engellemeyin. Bu, alanın olduğundan daha dar algılanmasına sebep olur


26 Odanın huzurlu ve güven verici olması için ile yadigarı bir objeyi ya da aile fotoğraflarını mutlaka dekorasyonun bir parçası haline getirin.


27 Uzun yıllar bir evden çıkmak istemeyeceğinizi varsayarsak, çocuğunuz için ders çalışma, uyuma, hobilerini geliştirme ve arkadaşlarını konuk edebilme özelliklerini toparlayacak bir oda oluşturun.


28 Şayet bebeğiniz varsa, dış dünyaya yavaş yavaş alışması gerektiği için, mümkün olduğunca sessiz ve fazla aydınlık olmayan bir oda seçin. Nem oranını denetlemek koşuluyla odanın sürekli 21-22 derecede tutulması gerekir.


29 Bebek için gözü yorucu, çok canlı ve koyu renklerden uzak durun. Aynı şekilde ışığı özenle yerleştirmeli, direkt gözüne temas etmesinden kaçınmalısınız.


30 Çocuğunuzun yaratıcılığını desteklemek için odasının duvarlarına yaptığı resimleri asın. 

Feel Good