28 / 04 / 2024

Ev dekorasyonunda pastel tonlar rahatlatıyor

Ev dekorasyonunda pastel tonlar rahatlatıyor

Tasarımcıların stil rotası mistik, lirik, kırılgan Uzakdoğu yollarından bir türlü vazgeçemiyor



Batı'yı daima yeni zenginliklerle tanıştıran bu esrarengiz kıtanın hazineleri hiç bitmiyor. Baharatlardan geleneklere, yeme-içme alışkanlıklarından kumaş ve mobilya malzemele-rine, kolonyalizmden minimalizme kadar birçok akım Uzakdoğu'da doğarak Batı'ya taşınmıştır. Bugün, yeni bir çağda, yeni bir yaşam düzeninde Doğu da elini Batı'ya uzatıyor. Basitleşme harekatına hümanist çözümler sunuyor. Asya bozkırlarının solgun ve tozlu havasını taşıyan, kış aylarının soğuk yüzüne de iyi gelecek yumuşak renk paleti, aslında pek çok farklı tonu içinde barındırıyor. Limon küfü, yağ yeşili ve kum renkleri, o toprakların doğaya dönük yüzünü yansıtırken, toz pembe, sarı, mavi ve sedef şiirsellikle örülü masumiyeti simgeliyor.  
Uzakdoğu ülkelerinin nev-i şahsına münhasır dokusu ülkemizde de ilgi çekiyor. Biraz daha feminenleştirmek için bu palet sizin doğru  parolanız olacak.


TAKİP
Şömine uzmanından alınır!

Evde romantik bir atmosfer yaratmak için en güçlü unsurdur şömine. Şömine istiyorsanız, seçiminiz Türkiye'nin ilk ve en büyük şömine üreticisi olmalı: Hürsan. Döküm şömine haznesi, ısı odası, bacası ve dış giydirmesi ile komple tamamlanmış, anahtar teslim şöminelerin üretimi ve satışını gerçekleştiren Hürsan Şömine, her geçen gün teknolojisini geliştiren ve ürün yelpazesini genişleten bir anlayışla üretimlerine devam ediyor. Tel: (0212) 211 11 30.

EV DEDEKTİFİ
Zeynep Erol'un evi

Ünlü takı tasarımcısı Zeynep Erol, kişinin kendi özelliği, yaşam stili, kendini yaşamda gördüğü haliyle evinin içinde gördüğü halinin örtüşmesi gerektiğini söylüyor. Erol'un evi, mistik ve bohem ambiyansıyla sahibinin istediği bu kişiselliği yakalıyor. Evin içindeki her şey, tasarımcının dilediği gibi yaşayabileceği bir rahatlıkta tasarlanmış. Yoğun mum kullanımı romantik ışığa, tütsüleri aromatik kokulara, evin içindeki su sesi de ritme önem verdiğinin göstergeleri. Aydınlık ve koyu renklerin bir arada kullanıldığı mekanların, belirli bir formata bağlı olduğu söylenemez. Dö-nüştürülmüş objeler ve Hint işi yastıklarla özgün, farklı ve zevkli yaşama alanları çıkmış ortaya.

LİSTE
- Midnight Express'teki Astre Diffusion marka “somebody's darling” mesajlı kolyelerden almak. 
- Profesyonel makyaj ve saç tasarımındaki yaratıcılığını şapka ve saç aksesuarları tasarımına aktaran Nur Toktay'ın web sitesinden tavus kuşu tüylü saç bantları sipariş etmek.
- Çayı, Paşabahçe'nin İstanbul silüetli ince belli çay bardaklarından içmek.
Melda Narmanlı Çimen/Milliyet Cadde


Geri Dön