02 / 05 / 2024

Ev fiyatlarını geçen karavanlarda talep patlaması yaşandı!

Ev fiyatlarını geçen karavanlarda talep patlaması yaşandı!

Karavan kültürü her geçen gün artıyor. 200 bin liradan başlayan karavan fiyatları 6 milyon liraya kadar yükseliyor. Ev fiyatını geçen karavanlara talep olukça fazla.



Türkiye’de başlayan karavan kültürü her geçen gün büyümeye devam ediyor. İdeal Caravan’ın Genel Müdürü Mehmet Kaya, “200 bin TL’den başlayan çekme karavanlar 2 milyon TL seviyelerine kadar çıkarken; motokaravanlarda fiyat aralığı 3 milyon TL ile 6 milyon TL arasında değişiyor. Fiyatlar ev parasını bulmasına rağmen rağbet yüksek” dedi.

YÜZDE 300 ARTTI!

Amerika’da ve Avrupa’da oldukça yaygın olan karavan kültürü Türkiye’de otel oda fiyatlarındaki artışlar birlikte ilgiyi günden güne artırdı. Talebin pandemi başlangıcından itibaren yüzde 300 arttığı belirtiliyor. Öte yandan yerli üreticiler yoğunluktan dolayı siparişleri en erken 1 yıl sonra teslim etmeye başladılar.

Türkiye'de karavan kullanımı daha ekonomik tatil imkânı sunarken pazarda yerli karavanlar kadar ithal karavanların da satışında da talep yüksek rakamlara ulaştı.

 Ev fiyatlarını geçen karavanlarda talep patlaması yaşandı!

Avrupa’dan ithal karavanların Türkiye’de satışını gerçekleştiren sektörün önemli markalarından İdeal Caravan’ın Genel Müdürü Mehmet Kaya, gelen taleplerin hatırı sayılır kısmını daha önce karavan deneyimi bulunmayan, ilk kez karavan hayatına geçmeyi planlayan aileler oluşturduğunu söyledi.

Mehmet Kaya, pandemiyle birlikte karavan hayatının ön plana çıkması Türkiye’de karavan kültürünün yaygınlaşmasında bir başlangıcı olduğunu belirterek, “Son yıllarda talep sürekli artıyor. Ülkemiz gezip görülecek yerler bakımından oldukça zengin. Karavan satın alanların tatil için ayırdıkları zamanı bir yerde değil, farklı birkaç noktada geçirmek istiyorlar” ifadelerini kullandı.

FİYATLAR 6 MİLYON LİRAYA KADAR YÜKSLEİYOR!

İdeal Caravan Genel Müdürü Mehmet Kaya, özellikle çekme karavanlar müşterilerine uygun fiyat avantajı sunarken, motokaravanların özgürlük vadettiğini belirterek, “Karavan satışı gerçekleştiren firmalarda 200 bin TL’den başlayan çekme karavanlar 2 milyon TL seviyelerine kadar çıkarken; motokaravanlarda fiyat aralığı 3 milyon TL ile 6 milyon TL arasında değişiyor. Fiyatlar ev parasını bulmasına rağmen rağbet yüksek” dedi.

100'DEN FAZLA KARAVAN PARKI BULUNUYOR!

2023 yılı itibariyle ülke genelinde 100'den fazla karavan parkı bulunduğu bilgisini veren Kaya, “Mevcut tesisler, karavan kullanıcılarına güvenli ve konforlu konaklama imkânları sunuyor. Türkiye’de her geçen gün karavan parkların ve kamplarının sayısı artsa da henüz yeterli sayıya ulaşılmadı. Karavan sektöründeki hızlı yükseliş beraberinde ilerleyen yıllarda karavan parkların sayısını da artıracaktır.” ifadelerini kullandı. 

Yaşanan depremler sonrası karavanlara ilgi yoğunlaştı

A101'de TV ünitesi 890 TL'ye, bölmeli kitaplık 490 TL'ye, karavan 199.900 TL'ye satılacak! A101 26 Ekim kataloğu

Geri Dön