Ekonomi

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Detaylar açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışma yaşamı ve ev kadınlarına emeklilik hakkında bir müjde verdi. Erdoğan, ev hanımlarına emeklilik fırsatının detaylarını açıkladı. İşte tüm detaylar...Çalışma yaşamı ve ev kadınlarına emeklilik hakkında bir müjde de geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Çalışma yaşamı ve ev kadınlarına emeklilik hakkında bir müjde de geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi toplantısında açıklamalar yaptı. Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında ev hanımlarına emeklilik desteği sağlanacağı ifade edildi. Peki ama ev hanımları nasıl emekli olabilir? İşte tüm detaylar...

"EV HANIMLARININ SİGORTALILIĞI İLE İLGİLİ ADIMLAR ATACAĞIZ"
Erdoğan, "Aile Koruma Kalkanı programı yenilikçi mekanizmalarımızdan sadece biri. İlk aşamalarını zaten başlattık. Daha derli toplu programı büyütüyoruz. Her aileden en az bir kişiye iş imkanı sunacağız. En az 3 çocuk diyorum. Bu demek oluyor ki ailelerde çocuk sayısı artacak. Her alanda ailelere maddi katkı vereceğiz. Amacımız aile birliğini korumak. Ev hanımlarına yönelik planlarımız var. Ev hanımlarının sigortalılığı konusunda atacağımız adımlar olacak. Emeklilik primlerinin bir kısmını biz ödeyeceğiz. Aile bizim kutsalımız. Anayasal değişiklik yapacak kadar sahip çıkıyoruz. Bu alandaki kazanımlardan geri gitmek mümkün değil. LGBT gibi sapkın akımların varlık göstermesine izin vermeyeceğiz. Bay bay Kemal yalanlarla kadınları kandırmaya çalışıyor. Kadın haklarını savunmaya kendi parti teşkilatlarındaki kadınların haklarını savunmakla başlayabilir. Şu an kaç kadın milletvekili var?" dedi.

EV HANIMLARI DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
Ev hanımlarına yönelik yapılan düzenlemelere bir yenisi eklendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yapılan destek ödemeleri kapsamında ev hanımlarına 1000 TL'lik harçlık ödemesi yapılacağı belirtildi. Başvuru şartları kapsamında hane geliri asgari ücretin üçte birinin altında olan ev hanımları ödemelerden yararlanabilecek. Başvurular kapsamında istenilen bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması gerekiyor.

Bakanlık tarafından sağlanan destek ödemeleri geri ödemesiz bir şekilde ev hanımlarına ulaştırılacak. Başvuru şartları arasında herhangi bir ev tapusu olmaması sigortasının bulunmaması, kadın olması ve en az bir çocuğa sahip olması şartları isteniyor.

1000 TL'LİK DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?
Sosyal Yardımlaşma ödemeleri kapsamında başvurular e-devlet sistemi üzerinden yapılacak. E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra sözleşmenin kabul edilmesi ve belirtilen formun eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekiyor. Yanlış veya eksik doldurulan formlar geçersiz sayılacak. Başvuru formunu sistem üzerinden gönderilmesi ile işlem tamamlanmış sayılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında yapılan araştırmalar sonucunda yardım ödemesinden yararlanıp yararlanamayacağınız e-devlet sistemi üzerinden size bildirilecek. Başvuruların olumlu olması durumunda ihtiyaç sahibi ailelerin hesabına 1000 TL yatırılacak. Yapılan ödemeler kimlik numarası ile birlikte PTT üzerinden alınabilir.

EV HANIMLARINA HARÇLIK VERİLECEK
Bakanlık bünyesinde yapılan ev hanımlarına yönelik destek ödemeleri kapsamında ihtiyaç durumuna göre 500 TL ile 1000 TL arasında ödeme yapılacak. E-devlet sistemi üzerinden yapılan başvuruların doğru ve eksiksiz olması durumunda bakanlık tarafından değerlendirme alınacak. Ödemeler ile birlikte ev hanımlarının da sosyal hayatta aktif bir rol oynaması amaçlanıyor.