Ekonomi

Ev hanımlarına para yardımı yapılıyor mu? Devlet çalışmayan annelere para veriyor mu?

Yardım ödeneklerine dair vatandaşlardan pek çok soru gelmektedir. Özellikle çalışmayan ev hanımları hangi yardımdan yararlanabileceklerini merakla araştırmaktadır. İşte detaylar!Gerekli şartları taşıyan vatandaşlara 1,100 TL değerindeki yardım parası verilmektedir

EV HANIMLARINA PARA YARDIMI YAPILIYOR MU?

Ev hanımları için 1,100 TL yardım, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine yapılan bir destek hizmetidir. Gerekli şartları taşıyan vatandaşlara 1,100 TL değerindeki yardım parası verilmektedir.

İşte merak edilen diğer ayrıntılar…

DEVLET ÇALIŞMAYAN ANNELERE PARA VERİYOR MU?

Devlet tarafından annelere en fazla verilen destek ödemesi doğum parası olmaktadır. Çocuk parası adı verilen bu destek 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra dünyaya gelen kişilere veriliyor. Ayrıca bu destekler çalışan veya çalışmayan bütün kadınlar için geçerlidir.

DEVLET DUL KADINLARA HANGİ YARDIMALRI YAPIYOR?

EVEK (Eşi Vefat Etmiş Kadın Dul Kadın Maaşı) yardım programında hak sahibi olan vatandaşlara, aylık 275 TL olmak üzere her iki ayda bir düzenli bir ödeme yapılmaktadır. Bu yardım programı adı altında yapılan ödemelerin aralıkları ve artış miktarları Fon Kurulu kararıyla belirlenmektedir.

DUL KADINLARA YAPILAN YARDIMA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

EVEK yardım programına başvurular, resmi olarak ikamet edilen yerdeki SYD Vakıfları tarafından yapılmaktadır. Başvuru sırasında müracaatçılardan üzerinde T.C. kimlik numarası yazılı resmi kimlik, ehliyet veya pasaport dışında herhangi bir belgeye gerek yoktur.

EVDE BAKIM MAAŞI 2023 NE KADAR? EVDE BAKIM MAAŞINA ZAM GELDİ Mİ?

Bakıma muhtaç olan yaşlılar ve engelliler için sağlanan 3 bin 336 lira tutarındaki evde bakım desteği yüzde 30 zam ile 4 bin 336 liraya yükseldi. Bu destekten yararlanmak da asgari ücretteki artışla kolay hale geldi. Hane içinde kişi başı gelirin artık 3 bin 666 lira yerine 5 bin 771 lira 20 kuruştan az olması gerekiyor.

0.69 konut kredisi veren bankalar hangileridir? 0.69 konut kredisi şartları 2023 nelerdir?

Çalışmayan kişiye konut kredisi çıkar mı? Bir kişi iki defa konut kredisi çekebilir mi?