Konut

Ev hayaliyle 30 milyonluk vurgun

İzmir’de vatandaşın ev sahibi olma hayalinden faydalanan 14 kişi Kemalpaşa ilçesinde proje üzerinden ev sahibi olmak isteyen 60 kişiyi yaklaşık 30 milyon lira dolandırdı. Şüphelilerden 13 kişi gözaltına alınırken 4 kişi tutuklandı.Yapılan incelemelerde, iki inşaat firması üzerinden daire satışı yapan ve vatandaşlarla yaptıkları sözleşmelerle yaklaşık 30 milyon lira toplayan şüphelilerin, inşaatı yarım bırakıp tapuları teslim etmeden ortadan kayboldukları ortaya çıktı

DHA’da yer alan habere göre, İzmir’de Ulucak Mahallesi'nde inşaat halindeki projeden ev alan vatandaşlar, firma yetkililerine ulaşamadıklarını belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yapılan incelemelerde, iki inşaat firması üzerinden daire satışı yapan ve vatandaşlarla yaptıkları sözleşmelerle yaklaşık 30 milyon lira toplayan şüphelilerin, inşaatı yarım bırakıp tapuları teslim etmeden ortadan kayboldukları ortaya çıktı.

Soruşturmada, mağdurlardan sözleşme gereği yatırmaları gereken ücretleri şüphelilerden birinin annesinin adına açılmış banka hesabına yatırmalarının istendiği bunun yanında bazı dairelerin de birden fazla kişiye satıldığı tespit edildi.

Şüphelilerin bulundukları adresleri tespit eden polisler, adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı. Bir başka suçtan halihazırda cezaevinde bulunan E.S'nin de soruşturma kapsamında ifadesi alındı. Adliyeye sevk edilen şahıslardam iki inşaat firmasının yetkililerinin de aralarında bulunduğu M.E.A, S.Ö. ve Ü.S. tutuklandı, E.S'nin bu suçtan da tutuklanmasına ayrıca hükmedildi.

Diğer şüpheliler ise serbest bırakıldı. Serbest bırakılmasına yönelik karar verilen şüphelilerden 2'si için "düzenli olarak imza verme", 1'ine de "konutu terk etmeme" adli kontrol şartı getirildiği öğrenildi. Mağdurlardan 5 çocuk annesi olan İlkim Şengel, ev sahibi olma hayaliyle 2021 yılında sözleşme imzalayarak daire satın almak istediğini belirtti.

Şengel, yarım kalmış inşaattaki dairenin tapusunu teslim etmeyen firma sorumlularına ulaşamadığını ve suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti.

Çocuklarından 9 yaşındaki Muhammed Can'ın meningosel (bebeğin omurga kanalındaki kemiklerin kapanmasındaki bir bozukluk) rahatsızlığı olduğunu anlatan Şengel, "Çalışıyorum. Çocuklarımdan, kendimden, her şeyden kıstım ancak bu parayı bunlar kaptı. Evimin hayalini kurarken şimdi hayal kırıklığı yaşıyorum. Bir çare arıyorum. Yetkililere sesleniyorum lütfen bize yardım edin" diye konuştu.

Mağdurlardan Yasemin Pehlivan ise emekli ikramiyesini ev satın almak için kullandığını dile getirdi.

Zaman geçmesine rağmen evlerin teslim edilmediğini söyleyen Pehlivan, "Bu işin peşini bırakmayacağız. Çok fazla mağdur insanlar var. Mağduruz, sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Haklarımızın iade edilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.