Emlak Konut

Ev kiraları uçuyor! İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı herkesin söylemekten çekindiği gerçeği açıkladı

İstanbul'da ev kiralarının uçuşa geçmesi, vatandaşın cebini de bir hayli zorluyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, en sonunda gelin, kaynana ve eltinin bir arada yaşamak zorunda kalacağını dile getirdi. 2 bin 500 TL'lik evler için şu anda 7-8 bin TL fiyat çekilirken, vatandaşın da sabrı taştı

İstanbul'da hem dolar kurunun artması, hem enflasyon hem de kiralık evlere talep nedeniyle fiyatlar bir anda uçtu. 2 bin 500 TL'lik evler için şu anda 7-8 bin TL fiyat çekilirken, vatandaşın da sabrı taştı.

 

KİMSE DİLLENDİRMEK İSTEMİYOR

Cumhuriyet'ten Şehriban Kıraç'ın haberine göre İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, herkesin söylemekten çekindiği ürküten gerçeği paylaştı.

"İŞÇİ, ÖĞRENCİ BU KİRALARI ÖDEYEMEZ"

"Bu sorunu yaşayanların sayısında önümüzdeki günlerde büyük artış yaşanacak" diyen Aşa, şunları söyledi: "Kiralar tavan noktasını gördü diye düşünüyorum. Vatandaşın alım gücü eriyor. Bugün bir işçinin 5-6-7-8 bin TL kira ödemesi mümkün değil. Kiracı, işçi, memur çalışan öğrenci, nasıl bu kiraları ödesinler?"

"EN SONUNDA GENİŞ AİLEYE GEÇİLECEK"

Düğün sezonu yaklaşıyor, ev zaten yok, bu gidişle tekrar geniş aileye geçilecek, gelinler, eltiler, kaynanalar birlikte yaşayacak. Yalnız yaşayanlar da ev arkadaşı arıyor. Öğrenciler daha fazla arkadaşla eve çıkıyor. "

Dolar/TL bugün ne kadar? İşte 17 Nisan 2022 son dakika dolar kuru...

Milyonlarca emekli bu müjdeyi bekliyor! Bayram ikramiyeleri 2.500 TL olacak mı? Türkiye Emekliler Derneği'nden açıklama!

Altın fiyatlarında son dakika! Gram altın, çeyrek altın ve tam altın kaç lira oldu? İşte 17 Nisan altın fiyat listesi...