Kira

Ev kiraları zirveye ulaştı! Kira sözleşmelerinde 1 Temmuz detayına dikkat!

Zam dönemlerinde, açıklanan enflasyon yerine beklenti enflasyonuna endekslenen ve neredeyse bir barınma sorununa neden olan fahiş kiralara getirilen yüzde 25'lik artış sınırı, konut sahiplerini zam için farklı yollara yöneltiyor.   

1 Temmuz 2023'de sona erecek uygulamaya takılmak istemeyen konut sahiplerinin yaygın olmasa da sözleşmleri dondurarak ya da evleri 1 ay boş bekleterek zam dönemini temmuz sonrasına atmaya çalıştıklarına dikkat çekiliyor. 

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve burada şartları piyasanın belirleyeceğine dikkat çekti. 

Peki kiralık konut piyasasında son durum ne? Kira fiyatları arttı mı, düştü mü? İşte ayrıntılar...

KİRALAR ZİRVEYE ULAŞTI 

Ev kiralarının artık zirveyi gördüğünü belirten Aşa, “1 Temmuz'a kadar evi boş bırakma düşünülüyor ama bu konuşmakla olmuyor, piyasa belirler bu koşulları" dedi ve kiraların artık bu tavanı bulmuş durumda olduğunu belirtti. 

Sözcü'den Sayime Başçı'nın haberine göre; "Şu anda fiyatlara çok talep de yok. Daha bunun üstü de olmaz. Daha yükselse de elinde kalır ev sahiplerinin" ifadelerini kullanan Aşa, fiyatların 50-100 lira bile düşmesi durumunda bunun bir işaret olduğunu vurguladı. 

KİRALAR ALIM GÜCÜNÜN ÜSTÜNDE

Ev kiralarının artık insanların alım gücünün üstünde olduğunun altını çizen ve daha fazla artmasını beklemediklerini belirten Aşa, “Kim talep edecek. Talep düşünce fiyat da düşecek. Artık bu işin yazı kışı kalmadı. 12 ay sezon artık ev kiralamada” dedi. 

TOKİ'den ev almak isteyenlere büyük müjde! O tarihler açıklandı! Sakın kaçırmayın! İşte il il ucuz konut listesi!

Ev alacaklar dikkat! Konutta yüksek fiyat dönemi sona mı eriyor? 

Fahiş konut kiralarına yeni çözüm: Askıda kiralık ev önerisi!