01 / 07 / 2024

Ev kiralarına 'sağlık turizmi' ayarı! Günlük kira bedelleri 10 bin liraya kadar yükseldi!

Ev kiralarına 'sağlık turizmi' ayarı! Günlük kira bedelleri 10 bin liraya kadar yükseldi!

Eva Gayrimenkul Değerleme uzmanlarından Ruken Çelik, sağlık turizminin, İstanbul'da konut piyasasını nasıl etkilediğini açıkladı.  



Sağlık turizminin yükselen bölgesi İstanbul'da kira bedelleri fahiş rakamlara yükseldi. Sağlık turizmi, İstanbul'daki günlük kira bedellerinin yükselmesinde etkili oldu. Günlük kira bedelleri 10 bin liraya kadar yükseliyor. 

SAĞLIK SEKÖRÜ İLE BİRLİKTE GARYİMENKUL SEKTÖRÜ DE NASİBİBİ ALDI

USHAŞ Verilerine göre Türkiye’yi sağlık turizmi için ziyaret eden kişi sayıları hakkında da bilgiler veren Çelik, “2021 yılında 670.730, 2022 yılında 1.258.382, 2023 yılında 1.398.504’dür. Devam eden yıllarda artış hem turist sayısı hem ülkeye giriş yapan döviz rakamlarından anlaşılmaktadır.

TÜİK verilerine göre 2023 yılında sağlık turizminden elde edilen gelir 2.307.130.000 dolardır. İstanbul, nitelikli ve
modern sağlık kuruluşları, alanında donanımlı ve başarılı doktorları, modern ve güncel yöntemlerin kullanıldığı tedavi yöntemleri ile milyonlarca insana başarılı bir şekilde sağlık hizmeti sunuyor. Ancak bu yükseliş sadece sağlık sektörünü değil, aynı zamanda gayrimenkul sektörünü de olumlu anlamda etkiliyor. 

Ev kiralarına sağlık turizmi ayarı! Günlük kira bedelleri 10 bin liraya kadar yükseldi!

GÜNLÜK EV KİRALARI 6 BİN LİRAYA KADAR YÜKSELİYOR

İstanbul’da sağlık turizmi için tercih edilen destinasyonları incelediğimizde günlük ev kiralama alternatiflerinde gecelik fiyatların Mortalama 1.500 TL olduğunu görüyoruz.

Ayrıca gelen kişiler havalimanlarına yakın otelleri de tercih ederken, Avrupa yakasında İstanbul Havalimanı’na yakın Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinde, Anadolu Yakasında Sabiha Gökçen Havalimanı’na yakın Pendik ve Çekmeköy ilçelerinde yer alan otellerde konaklama yapılıyor.

Sağlık turizmcilerinin ya da bu süreci organize eden firmaların tercih ettikleri otellerde ise gecelik konaklama
fiyatlarının ortalama 3.000 TL ile 6.000 TL arasında değişiyor. Konaklama gerçekleştirilecek konutun/otelin sunduğu konum şerefiyesi ve lüks hizmetine göre bu ortalama rakam 10.000 TL rakamlarına kadar da çıkmakta.

Ev kiralarına sağlık turizmi ayarı! Günlük kira bedelleri 10 bin liraya kadar yükseldi!

BEŞİKTAŞ, ŞİŞLİ, KADIKÖY VE ATAŞEHİR REVAÇTA

İstanbul'un sağlık turizmindeki yükselişi, özellikle saç ekim merkezleri, estetik cerrahiler, kadın hastalıkları, iç hastalıklar, ortopedi ve kardiyoloji gibi alanlarda uzmanlaşmış bir dizi sağlık kuruluşuyla ilişkilendirilmekte. Bu sağlık kurumları, dünya standartlarında hizmet sunmalarının yanı sıra modern tesislerde konaklama imkânı da sağlamakta. 

Sağlık turistleri, tedavi süreçleri boyunca konforlu ve lükskonaklama seçeneklerine erişebilmekte. Sağlık kurumlarının sağladığı bu hizmetler haricinde hasta ve hasta yakınları tarafından tedavi gördükleri kurum dışında otel, pansiyon vb. konaklama yapıldığı, kısa süreli tedavi süreçlerinde gayrimenkul kiralamalarının yapıldığı, uzun süreli tedavi süreçlerinde ise gayrimenkul alımına da başvurdukları görülüyor.

Bu da gayrimenkul sektöründe bir talep artışına yol açıyor. Özellikle İstanbul’un Avrupa yakasında başlıca Beşiktaş ve Şişli ilçeleri, Anadolu yakasında ise başlıca Kadıköy ve Ataşehir ilçeleri tedavi merkezlerine
yakınlıkları ve sundukları yaşam kalitesiyle sağlık turistlerinin tercihleri arasında yer almakta. Bu bölgelerdeki gayrimenkul projeleri, yatırımcılar için cazip fırsatlar sunmaktadır.” şeklinde konuştu.

Ev almayı planlayanlar dikkat! Konut ne zaman alınmalı?

Ev almak isteyenler için çok önemli uyarı: Konut almadan önce bodrum katını gezin!

Geri Dön