24 / 06 / 2024

Ev kirasını elden ödeyenler dikkat! Ev sahibine kesilen usulsüzlük cezası kiracıya da uygulanacak

Ev kirasını elden ödeyenler dikkat! Ev sahibine kesilen usulsüzlük cezası kiracıya da uygulanacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 7’den 70’e tüm vatandaşları ilgilendiren yeni vergi düzenlemesiyle ilgili yaptığı çalışmalarda sona gelindi. Prof. Dr. Şenol Babuşcu, taslakta yer alan ve milyonlarca ev sahibi ile kiracıyı ilgilendiren maddeyi sosyal medya hesabından duyurdu. İşte ayrıntılar



Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın önümüzdeki hafta TBMM’ye sunacağı vergi paketi taslağında sona gelindi. TBMM yaz tatiline girmeden önce de yasalaştırılması amaçlanan düzenlemelerle en az 226 milyar TL’lik bir ek gelir olanağı yaratılması hedefleniyor.

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, https://x.com/senolbabuscu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda söz konusu düzenlemede yer alan ve ev sahibi ile kiracıları yakından ilgilendiren maddeyi duyurdu. Şenol Babuşçu, “Elden mesken kirası ödemelerinde ev sahibine kesilen usulsüzlük cezası kiracıya da uygulanacak” diyerek duyurduğu haberde mevcut durum ve uygulanması planlanan yasal düzenlemeyi de paylaştı.

MEVCUT DURUM

Gayrimenkullerin,
Mesken olarak kiraya verilmesi durumunda teşvik yükümlülüğü mesken sahibine ait olduğundan kira bedelinin elden ödemesi durumunda özel usulsüzlük çezası sadece ev sahibi adına kesilmektedir.

İş yeri olarak kiraya verilmesi durumunda ise özel usulsüzlük cezası hem kiraya verenlere hem de kiracılara kesilmektedir.

ÖNERİLEN DÜZENLEME

Meskenlerin kiriya verilmesi durumunda, kira bedelinin elden ödenmesinde kiracılara özel usulsüzlük cezası getirilmesi

(Teklifimizde yer alan tutarlar dikkat alındığında asgari 7 bin 500 azami 20 milyon TL olmak üzere elden ödenen bedelin yüzde 10’u ceza kesilecektir.)

Mesken ve iş yeri kiralamalarında kira bedelinin elden ödendiğinin idarenin tespitinden önce kiracı tarafından bildirilmesi durumunda, kiracı adına özel usulsüzlük cezası kesilmemesi.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR 


ENFLASYONDAN EN ÇOK KİRACILAR YARA ALDI

 

Kiradaki emekli ve asgari ücretliye şok: En düşük emekli maaşı 12.500 TL olacak, 8 bin TL'lik kira 13 bin TL'yi geçecek!

Tarla alacaklar bu ayrıntıya dikkat! Araziniz yüzde 30 küçülebilir…

Konut kredilerinde faizler ne zaman düşecek? Ucuz konut kredisi için geri sayım başladı...

Kira artışları resmen enflasyonu ikiye katladı! Yüzde 25 sınırı varken kira artışı yüzde 300’e yaklaştı!

 

 

 


Geri Dön