27 / 04 / 2024

Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması başvuru süresi bitti

Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması başvuru süresi bitti

MOSDER tarafından düzenlenen 7. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması başvuru süreci tamamlandı. Profesyoneller de Engelliler/Özürlüler için Ev Mobilyası Tasarımı kategorisiyle katıldı



Türkiye ve KKTCdeki 21 üniversitenin Endüstri Ürünleri Tasarımı ve İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinin başvurduğu yarışmaya, profesyoneller de Engelliler/Özürlüler için Ev Mobilyası Tasarımı kategorisiyle katıldı.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) 7. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması ile bir ilke imza atarak, öğrenci tasarımlarının sanayiciler tarafından üretime alınmasını sağlayacak. Genç tasarımcıların teşvik edilmesi ve sektörün tasarım vizyonunun geliştirilmesi hedefiyle düzenlenen 7. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışmasına başvurular sona erdi.

Başvuruların tamamlanmasının ardından, jüri oylaması ile dereceye giren finalistlere 3000 Lira para ödülünün yanı sıra sertifika verilecek ve sektörün lider mobilya firmalarıyla finale kalan öğrenciler sözleşme imzalayacak. Öğrenci ile sanayiciyi bir araya getirerek, genç yeteneklerin sektöre kazandırılmasını sağlayan yarışma kapsamında yer alan sözleşme sürecinde MOSDER üyesi şirket, tasarım haklarını devralacak. Başvuruların tamamlanmasının ardından başlayacak süreçte MOSDER üyesi sektör öncüsü markalar her bir tasarım için finale kalan öğrenciye 1000 Euro ödeyecek ve tasarımı kendi koleksiyonunda kullanma hakkını elde edecek. Birinciler, üretilen tasarımlar arasından belirlenecek.

Yarışma kategorileri, Oturma-Dinlenme, Depolama - Koruma, - Düzenleme, Tamamlayıcı Mobilya Servis Ünitesi ( Sehpa, Kütüphane, Ayakkabılık, TV Sehpası, Askılık, Telefonluk, Portmanto vb.), Uyuma ve Genç mobilya başlıklarından oluşuyor. Bu kategorilerde dereceye giren tasarımlar üretim sürecine alınarak, gençlerin yetenekleri ve mobilya tasarımına bakış açıları gözler önüne serilecek.

Öğrencilerden yoğun ilgi

Yarışmaya, Anadolu, Atılım, Başkent, Bilkent, Hacettepe, Işık, İstanbul Teknik, İstanbul Ticaret,  İzmir  Ekonomi, Kadir Has, Karadeniz Teknik, Kocaeli, Lefke Avrupa, Maltepe, Marmara, Mimar Sinan, Okan, Ortadoğu Teknik, Uluslar arası Kıbrıs, Yaşar ve Yeditepe Üniversitelerinden başvuru geldi. Türkiyenin dört bir yanındaki 21 üniversitenin Endüstri Ürünleri Tasarımı ve İç Mimarlık bölümlerinde 3. ve 4. sınıfta okuyan öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışma, Engelliler/Özürlüler için Ev Mobilyası Tasarımı kategorisiyle de farklılaşıyor.

Engellilerin yaşam alanlarını daha kullanışlı hale getirecek tasarımlar da, yarışmada yer alan Engelliler/Özürlüler için Ev Mobilyası Tasarımı kategorisiyle değerlendirilecek. Engelliler/Özürlüler için Ev Mobilyası Tasarımı adı verilen kategoriye; tasarım alanında eğitim alıp mezun olmuş, halen okuyan ya da bu alanda çalışan herkes başvurabiliyor. Bu kategoride birinciye 6 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 2 bin Lira para ödülünün yanı sıra MOSDER Başarı Belgesi sunulacak.

Birinciler, ödüllerine Aralık 2011de yapılacak ödül töreniyle kavuşacak. Ödül Töreninde üretime alınan ödüllü tasarımlar sergilenirken, sanayici, öğrenci, tasarımcı, akademisyen ve mobilya sektörüyle ilgili yüzlerce kişi bir araya gelecek.


Geri Dön