25 / 11 / 2024

Ev sahibi anahtarı teslim almazsa!

Ev sahibi anahtarı teslim almazsa!

Ev sahibi anahtarı teslim almazsa notere tevdii edilerek ev sahibine bu durumu anlatan bir ihtarname çekilebiliyor. Bu arada mahkeme kanalıyla da tevdii mahalli tayini sağlanabiliyor....





Ev sahibi anahtarı teslim almazsa!


Kiracı sözleşmede belirtilen süreden önce daireyi boşaltması halinde, tüm boşta kaldığı zamanlar için ciddi bir tazminat ödeyebiliyor. Böyle bir sorunla karşılaşmamak ya da sorunu en az düzeye indirmek için taşınmazın yeniden kiraya verilebileceği düşünülen uygun süre kadar öncesinden ev sahibine tahliye edilecek tarihi bildirmek gerekiyor. Hatta bu süre içinde ev sahibinin yeni kiracılara konutu gösterilebilmesi için uygun olan gün ve saatlerin de bildirilmesi en uygun olanıdır. 


Kira sözleşmesi yapılırken kira sözleşmesinin bitiminden önce dairenin boşaltılabileceğine dair bir madde eklenebiliyor. Bu durumda kiracının ödemesi gereken tazminat engellenebiliyor yada en aza indirilebiliyor.  Örneğin; kiracı bir ay öncesinden kiralayana bildirmek koşulu ile kira sözleşmesini dilediği zaman feshetme hakkına sahiptir gibi bir madde olabilir.


Ev sahibi anahtarı teslim almazsa!

Kira sözleşmesinin sona ermesi durumunda taşınmaza ait anahtarların tesliminin mutlaka yazılı olarak ve yetkili birine yapılması gerekiyor. Çünkü anahtarın teslim edildiğini başka türlü ispatlamak mümkün değildir. 

Peki ev sahibi anahtarı teslim almazsa! O halde zaman kaybetmeden  anahtarları Noter'e tevdii(verme, bırakma) ederek, ev sahibine bu durumu anlatan bir ihtar çekin. Bu arada mahkeme kanalıyla da tevdii mahalli tayini sağlanabilir.



Kat maliki kiracı!
Mal sahibinin ölümü halinde kira kontratı!
Mal sahibi değişikliği!
Mal sahibinin geri alma hakkı!





Geri Dön