Genel

Ev sahibi ben oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?

Ev sahipleri, kiracılarını çıkartmak istediklerinde birtakım nedenlere başvurabilirler. Onlardan biri de “Ben oturacağım” demeleridir. Peki bu durumda ne olur? İşte detaylar!Ev sahibi kendi ihtiyacından dolayı kiracıya ihtar çeker ve en az 30 gün süre vermiş olması şartı ile ihtiyaç nedenini ispatlayarak da kiracısını evden çıkartabilecektir

EV SAHİBİ KENDİM OTURACAĞIM DİYE KİRACIYI NE KADAR SÜREDE ÇIKARABİLİR?

Ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkartabilir mi? sorusu kiracılar tarafından sıkça sorulmaktadır. Ev sahibi kendi ihtiyacından dolayı kiracıya ihtar çeker ve en az 30 gün süre vermiş olması şartı ile ihtiyaç nedenini ispatlayarak da kiracısını evden çıkartabilecektir. İhtar çektikten hemen sonra kiracı en az 6 ay daha evde oturabilecektir.

Peki “Ev sahibi ben oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi, Kontrat bittikten sonra kiracı çıkarılır mı?” İşte ayrıntılar…

KONTRAT BİTTİKTEN SONRA KİRACI ÇIKARILABİLİR Mİ?

Kira sözleşmesinin süresinin sona ermesi ile kiraya verenin, sözleşmenin süresi bitti nedeniyle kiracıyı ev ya da iş yerinden çıkarması da pek mümkün değildir.

FAHİŞ KİRA ARTIŞI SUÇ MU?

Fahiş kira artışının suç mu yoksa değil mi sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Fiyat artışına sebep olanlara dair 'fiyatları etkileme' suçundan soruşturma yürütülüp, dava açılabilir. Avukat Beyza Nur Çatal, suç çerçevesinde 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası verilebileceğini ifade etti.

EV SAHİBİ BEN OTURACAĞIM DİYE KİRACIYI ÇIKARABİLİR Mİ?

Kiraya veren kişi, kendi ihtiyacından dolayı kiracıyı evden çıkarabilir. Böyle bir hakka ev sahibi sahiptir. Bunun için sulh hukuk mahkemesinde “ihtiyaçtan dolayı da tahliye davası” açılması gerekir. Davada ihtiyacının gerçek ve samimi olduğunu ispatlaması da beklenir.

FAHİŞ KİRALARA AYAR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de artan kira fiyatlarına dair de seçim sonrasında yasal düzenlemelerin yapılacağını söyledi.

Seçim sonrasında ele alınacak konular arasında şüphesiz ki kira artışları da yer alıyor. Özellikle büyükşehirlerde ciddi fiyat artışları gözlemleniyor ve bu durum vicdanen, ahlaken ve insani açıdan kabul edilemez olarak tanımlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, fırsatçılığın sona erdirilmesi için yasal düzenlemeler yapılacağını ve bu soruna çözüm bulunacağını ifade etti. Aynı zamanda İstanbul’da da 39 ilçede 412 milyon metrekarelik bir alanda kentsel dönüşüm süreci başlatılmış olduğunu belirtti.