Emlak Terimleri

Ev sahibi ihtarname çektikten sonra ne yapılmalı?

Ev sahipleri hangi durumlarda ihtarname çekebilir peki bu durumda kiracı ne yapmalıdır. İşte Ev sahibi ihtarname çektikten sonra ne yapılmalı? sorusunun yanıtları!Bunu bildirmek içinde ilk önce ihtarname çekilir

Ev sahipleri, kiracıları belli başlı durumlarda evden çıkarabilir. Bunu bildirmek içinde ilk önce ihtarname çekilir. Peki “Ev sahibi ihtarname çektikten sonra ne yapılmalıdır?”

KİRACI TAHLİYESİ NEDİR?

Kiralanan taşınmazdaki ev ya da yazlık vs. mülklerde kiracının herhangi bir nedenle taşınmazdan hukuki yollar ile çıkarılmasına kiracı tahliyesi denilmektedir. Kiracıyı çıkarma çeşitli yollar ile yapılabilir. Tahliye taahhütnamesi, kiracı tahliyesi davası, tahliye talepli icra takibi vs. çeşitli yollar mevcuttur.

EV SAHİBİ HANGİ DURUMLARDA KİRACIYA İHTAR ÇEKEBİLİR?

EV SAHİBİ İHTARNAME ÇEKTİKTEN SONRA NE YAPILMALIDIR?

İhtarname gönderildikten sonra eğer kira sözleşmesinin bitimi 6 aydan uzun süreli bir durumda ise kiracı veya kiracılar, 6 ay içinde evi boşaltmalıdır. Kiracı evden çıkmayı kabul etmiyorsa dava yolu ile tahliye edilme yoluna gidilebilir.

MAL SAHİBİ 10 YILLIK KİRACIYI NASIL ÇIKARIR?

10 yıllık kiracının tahliyesi uzama süresi neden gösterilerek mümkün olmaktadır. Kiracı ve kiralayan arasında yapılan sözleşmeler kiracıların haklarını koruyucu niteliktedir. Bunun dışında kiralayan açısından da hukuki uygulamalardan yararlanmak mümkündür, kanunların genellikle kiracıdan yana olduğu görülmektedir.

Arsa hisse payı nedir? Arsa hisse payı nasıl hesaplanır? İşte detaylar!

Kamulaştırma nedir? Kamulaştırma nasıl yapılır?

Depozito ne kadar geri alınır?