Genel

Ev sahibi kaç yıl sonunda kiracıyı çıkarabilir? Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Ev sahibi ve kiracıların hakları yasal ile korunmaktadır. Kirayı, ev sahibi istediği zaman çıkarabilir mi? Hangi durumlarda ev sahibi kiracıyı çıkarır? İşte detaylar!Eğer böyle bir durum yaşanırsa, tahliye edilen kiracı, ev sahibine tazminat davası açabilir

KİRACI EV SAHİBİNE TAZMİNAT DAVASI AÇABİLİR Mİ?

Kiracı ev sahibine tazminat davası açabilir mi? sorusunun yanıtı şu şekildedir; Ev sahibi, kiracısını ihtiyacını ileri sürerek çıkartırsa, 3 yıl boyunca konutunu yeni bir sözleşmeyle başka birisinin oturumuna açamaz. Eğer böyle bir durum yaşanırsa, tahliye edilen kiracı, ev sahibine tazminat davası açabilir.

Peki “Ev sahibi kaç yıl sonunda kiracıyı çıkarabilir? Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?” İşte bu soruların yanıtları ve kiracıların ve ev sahiplerinin merak ettiği diğer sorular…

EV SAHİBİ KAÇ YIL SONUNDA KİRACIYI ÇIKARABİLİR?

Kiraya veren yani ev sahibi, sözleşme süresinin bitimine dayanarak kira sözleşmesini sona erdiremez. Ama 10 yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay evvel bildirimde bulunmak koşulu ile herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir” hükmü bulunmaktadır.

KİRACI KİRAYI EN FAZLA KAÇ GÜN GECİKTİREBİLİR?

Kira borcu her ayın belli dönemlerinde ödenir. Kira borcu ve yan giderlerin ödeme yapılması ile konut ve çatılı iş yerleri için kiracıya 30 gün süre verilmektedir. Bu süre içerisinde borç eğer ödenmez ise sözleşmenin iptal edileceği kiracıya bildirilir. Dava açılması eğer düşünülüyorsa bir ihtarnamenin gönderilmiş olması gerekmektedir ve ihtarname göndermek yeterli olacaktır.

EV SAHİBİ HANGİ DURUMLARDA KİRACIYI EVDEN ÇIKARABİLİR?

Kiracı, eğer kiraladığı eve özensiz davranırsa ve komşular ile iyi geçinmez ise yani bu durumunda ev sahibi, kiracının tahliyesini isteyebilir. Bu tür davranışlarda ev sahibi, kiracıya ihtarname çekerek 30 gün içinde bu aksiliklerin düzenlenmesini, aksi halde evin boşaltılmasını istediğini ibraz edebilir.

EV SAHİBİ KENDİSİ OTURACAKSA KİRACIYI NASIL ÇIKARIR?

Ev sahibi kiracısını kendisi için çıkarmak istiyor ise ihtiyacı olduğunu kanıtlamak zorundadır. Mülk sahibinin aynı semtte de başka bir evinin olmaması gerekmektedir.

Rapor parasını hesabıma nasıl aktarabilirim? Yatmayan rapor parası nasıl alınır?

Hisseli tapu ayırma işlemleri nasıl yapılır? Hisseli tapu müstakil tapuya nasıl çevrilir?