28 / 04 / 2024

Ev sahibi 'kendim oturacağım' dedi kiracısını çıkardı: Aynı evi 3.600 TL yerine 14 bin TL'ye ilana koydu!

Ev sahibi 'kendim oturacağım' dedi kiracısını çıkardı: Aynı evi 3.600 TL yerine 14 bin TL'ye ilana koydu!

Konya’da oturduğu eve 3 bin 600 TL kira veren Necip Fazıl Kocaman, konut sahibinin “çık kendim oturacağım” baskısıyla evini boşalttı. Ev sahibi evi 14 bin TL'ye ilana koydu. Duruma tepki göstere kiracı, ev sahiplerini vicdanlı olmaya davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasını anımsattı... 



Ülke genelinde kira bedellerinde yaşanan fahiş yükselişler, konut sahibi ile kiracıları sık sık karşı karşıya getiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği bir açıklamasında kira zamlarına tepki göstermişti. 

Kendisine ulaşan bir vatandaşın anlattıklarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kiracısının kirasını 2 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya çıkarmak isteyen konut sahibine ‘Sende vicdan var mı?’ demişti. 

Ev sahibi kendim oturacağım dedi kiracısını çıkardı: Aynı evi 3.600 TL yerine 14 bin TL ye ilana koydu!

Tüm Türkiye'de kiralar resmen fırladı. Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre; Konya’da da son 2 senede kira fiyatları yüzde 700 oranında yükseldi. 

Konya'da kiralık konut bulmakta sorun yaşayan vatandaşlar barınma sorunuyla karşı karşıya kaldı. 

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki tartışmalara yeni bir örnek de Konya’da Karatay ilçesinde yaşandı. Karatay'da oturduğu eve 3 bin 600 TL kira veren Necip Fazıl Kocaman, konut “çık kendim oturacağım” baskısıyla evden çıktı. 

Kocaman’ın evi boşaltmasından sonra, konut sahibi imam 14 bin TL kira bedeliyle evi ilana çıkardı. 

Ev sahibi kendim oturacağım dedi kiracısını çıkardı: Aynı evi 3.600 TL yerine 14 bin TL ye ilana koydu!

Durumu öğrenen kiracı Necip Fazıl Kocaman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini anımsattı ve tepkilerini dile getirdi. Konut sahibine hakkını etmediğini belirten Kocaman, "Daire sahibiyle aramızda bir olay geçti. 2023 Ocak'ta kiraya zam yaptı ve yılın ortasına geldiğimizde yeniden zam uygulayacağını söyledi. Ben kabul etmedim, kendisi de 'O zaman evimden çık, kendim oturacağım’ dedi" ifadelerine yer verdi. 

Kendilerinin de iyi niyetli olarak birkaç ay  konut arayışında bulunduklarını dile getiren Kocaman, "abi bu koşullarda konut bulma arayışımız uzun sürdü. Ev sahibi evde kendisinin oturacağını yineledi. Nitekim bir daire bulup evi taşıdım ve evi ev sahibine teslim ettim. Daha sonra çevremden arkadaşlar sarı sitede evin ilanının olduğunu söylediler" dedi. 

Kocaman, "Konut sahibi yeniden evini kiraya vermek istemiş. Tabi daire kendisinin bunu isteyebilir. Ama bana bu şekilde söyleyip kendisinin bu şekilde davranması… Son zamanlarda Cumhurbaşkanı da ‘ev sahiplerinin vicdanına sesleniyorum’ şeklinde bir açıklama yapmıştı. Ben de kendisinin vicdanına bırakıyorum" açıklamasını yaptı. 

Ev sahibi kendim oturacağım dedi kiracısını çıkardı: Aynı evi 3.600 TL yerine 14 bin TL ye ilana koydu!

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, şehirde fahiş şekilde artan kira bedelleri ile ilgili konuştu ve "2013'te değeri 100 bin lira olan bir meskenin bugünkü değeri 1 milyon 800 bin TL. Yani, 18 kat artmış. Tabii ki fiyatlar artınca kiralar da yükseliyor. Yaşadığımız sorunların temelindeki neden budur" dedi. 

Konya'da şu an barınma krizi yaşandığının altını çizen Hasan Ekici, "Konut fiyatları artınca ev sahipleri de kiraya zam yapıyor. Dairelerin kira fiyatları son 2 senede yüzde 700 yükselmiş durumda. Yüksek kira fiyatları vatandaşları zor duruma düşürüyor" açıklamasında bulundu. 

3 milyar TL'lik Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 618 konutun daha temeli atıldı!

Kartal Metem Birlik Sitesi'ni KİPTAŞ dönüştürecek!

Bakan Özhaseki'den flaş kentsel dönüşüm açıklaması: Tapusu olanı kimse evinden çıkaramaz! 


Geri Dön