18 / 05 / 2024

Ev sahibi kiracı kavgalarının suçlusu kim? 

Ev sahibi kiracı kavgalarının suçlusu kim? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar giderek daha da can sıkıcı bir hal alırken pek çok kişi de yaşadıkları mağduriyetleri dile getiriyor. Peki ev sahibi kiracı kavgalarının suçlusu kim? 



Son dönemlerde mülk sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar hem sosyal medya da hem de basında sıklıkla gündem oluyor. Pek çok mülk sahibi, yüzde 25 zam sınırı nedeniyle mağdur olduklarını belirtirken, kiracılar da fahiş kiralar nedeniyle yaşadıkları mağduriyetlere değiniyor.

Yüzde 25 kira zammını az bulan ev sahipleri çareyi tahliye davalarında bulurken, kiracılar da kendilerine verilen hakkı kullanmak istiyor. 

Peki ev sahibi kiracı kavgalarının suçlusu kim?   

96 bin takipçili mühendis, hisse senedi ve fon yatırımcısı olan BeyazYakaGiyer isimli kullanıcı, https://twitter.com/beyazyakagiyer X sosyal medya hesabından, yaşanan anlaşmazlıklar ile ilgili bir açıklamada bulundu. 

Söz konusu paylaşımda "Sorsak ev sahibinin kötü niyetli olmasından yıpranan kiracılar da çıkar. Tek bir taraf suçlu değil. Sistemin işleyişi bozuldu kira artış limitiyle. Ben kiradayken enflasyon +yüzde 5 kadar artırdım hep yüzde 25 olduğu halde ama artan kiralar nedeniyle ev sahibim hep az buldu" ifadeleri yer aldı.

BeyazYakaGiyer'in paylaşımı şu şekilde:

 

Beyazyakagiyer'in paylaşımına gelen yorumlar şu şekilde:

Evini satmak isteyenlere uzman tavsiyesi: Ya indirim yapın ya da satmaktan vazgeçin!

1935'te Milli Emlak Müdürlüğü'nden 13 bin 977 TL'ye satılık han!

THY-Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri kura çekilişi 4 Mayıs'ta! Dev projede peşin alımlarda yüzde 25 indirim fırsatı!


Geri Dön