Genel

Ev sahibi kiracıyı mahkemeye verirse ne olur? Ev sahibi kiracıyı mahkemeye verirse ne kadar sürer?

Ev sahipleri bazı hallerde kiracının tahliyesini isteyebilir. Eğer bu iş mahkemeye kadar giderse süreç nasıl işler ne gibi olaylar olur? Peki Ev sahibi kiracıyı mahkemeye verirse ne kadar sürer? İşte detaylar!Bu sorunun yanıtı, mülk sahibinin bu eve ya da iş yerine gerçekten ihtiyacı olduğu takdirde kiracıyı çıkarma hakkına sahiptir

EV SAHİBİ KENDİSİ OTURACAK DİYE KİRACIYI EVDEN ÇIKARABİLİR Mİ?

Ev sahibi kendisi oturacağım diye kiracıyı evden çıkarabilir mi? sorusu sık sık sorulmaktadır. Bu sorunun yanıtı, mülk sahibinin bu eve ya da iş yerine gerçekten ihtiyacı olduğu takdirde kiracıyı çıkarma hakkına sahiptir.

İşte ev sahipleri ve kiracıların kiralanan eve dair merak edilen soru ve yanıtları…

İHTİYAÇ SEBEBİYLE TAHLİYE İŞLEMİNE NE KADAR SÜRE VERİLİR?

Yeni malik yani mülk sahibi, kendi ihtiyacından dolayı taşınmazdaki eski kiracının tahliyesini isteyebilir. Bunun için taşınmazı edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde kiracıya tahliye ihtarnamesi göndermeli ve tahliye için en az altı ay süre vermelidir. İhtiyaçtan dolayı tahliye bildiriminin yazılı olarak yapılması şarttır.

EV SAHİBİ KİRACIYI MAHKEMEYE VERİRSE NE KADAR SÜRER?

Kiracı tahliye davalarında süreç davanın işleyişine göre değişim gösterebilmektedir. Kiracı taşınmazı erken boşaltır ise dava kısa sürebilir. Kiracı tahliye davasında mahkeme süreci genel olarak 3 ay ile 1,5 yıl arasında değişim gösterir.

KİRA KONTRATINDA ARTIŞ ORANI YAZMIYORSA NE OLUR?

Yargıtay'ın bir dava sonucunda aldığı yeni emsal karar ışığında ise kira sözleşmesinde zammın hangi koşullar ile yapılacağı açık bir şekilde yazmıyorsa ev sahibi ÜFE oranında zam yapsa bile kiracı bunu kabul etmeyebilecek. Zamlı kira ödemeyen kiracı, bu durumda tahliye de edilemeyecek.

EV SAHİBİ KİRACIYI MAHKEMEYE VERİRSE NE OLUR?

Aynı sene içerisinde kiracı kirayı ödemeyi 2 kere geciktirir ise ve ev sahibi olarak 2 tane ihtar göndermiş ise kira süresinin bitiminden başlayarak tahliye davası açabilir. Davanın kazanılması durumunda kiracının tahliyesi gerçekleşebilir. 10 yıllık sürenin sonunda ev sahibi kiracıyı yasal olarak tahliye edebilme hakkına sahiptir.

KİRACI YATAK ODASINI GÖSTERMEK ZORUNDA MI?

Kiracının evi göstermemek gibi bir hakkı bulunmaz. Kiracı yönünden kendi belirlediği saatlerde ve koşullar altında satış ve kiralama için evi üçüncü kişilere ve emlakçılara gezdirmek yasal bir yükümlülüktür.

Hastaneler acil personel arıyor! Pek çok ilde KPSS’siz hastane personeli olun! İşte o hastaneler ve şartlar!

Ocak enflasyon rakamları geldi! Emekli ve memurlara Temmuz ayında ne kadar zam alacak? İşte emekliler…