30 / 04 / 2024

'Ev sahibi olacaktık dert sahibi olduk' diyen TOKİ Tuzla mağdurlarından bir eylem daha!  

'Ev sahibi olacaktık dert sahibi olduk' diyen TOKİ Tuzla mağdurlarından bir eylem daha!  

Geçtiğimiz günlerde yaptıkları eylemle seslerini duyuran TOKİ mağdurları yeni bir protesto gösterisi için daha düğmeye bastı. Mağdurlar Kartal'da bir araya gelerek, haklarını arayacak.



Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın Tuzla'da hayata geçirdiği konut projesi kapsamında hak sahibi yurttaşlar geçtiğimiz günlerde bir protesto gösterisi gerçekleştirmişti.

Soğanlık Gümüşsuyu Mahallesi'nde yer alan  TOKİ   inşaatının önünde bir araya gelen mağdurlar, “Mağdurlar burada, Murat Kurum nerede?” sloganları eşliğinde yürüyüş yapmıştı.

TOKİ Tuzla mağdurları yeni bir eylem için daha düğmeye bastı. 11 Şubat Pazar günü Kartal Tank Yolu Caddesi'nde buluşacak olan mağdurlar seslerini yetkililere duyurmak istiyor. Mağdurlar daha önce de AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde eylem yapmıştı.

Açıklamalarında yüzde 1 oranındaki KDV yüzde 10'a çıkarıldığını belirten mağdurlar sabit ödeme haklarının da elimizden alındığını belirtti.

11 Şubat Pazar günü Kartal Tank Yolu Caddesi NO:5'te saat 13.00'te buluşuyoruz diyen TOKİ mağdurları tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

2019 yılında Cumhurbaşkanımızın dar gelirli vatandaşlar için duyurduğu TOKİ 100 bin sosyal Konut projesi kuraları neticesinde Tuzla'da toplamda 5 bin 750 dar gelirli vatandaş 2020'de asil olarak hak kazanmış bulunmakta. Fakat 2024 itibarıyla evlerimiz hala teslim edilememiştir. 

Ayrıca;

Yüzde 1 oranındaki KDV yüzde 10'a çıkarıldı,
Sabit ödeme hakkımız elimizden alındı,
Dar gelirli için yapılan konutların fiyatı 15 katına çıkarılarak milyonluk projeye döndü.

Haklarını isteyen tüm hak sahiplerini sesimizi duyurmak için 11 Şubat 2024 tarihinde saat 13.00'te Maltepe Şantiyesi önüne bekliyoruz 

 

 

Aman kiracılar çok dikkatli olun! Bir kiracı kira ödemesi yaparken nelere dikkat etmelidir?

KDV'den muaf arazi arayanlara Mart 2024 müjdesi! Tarihler tek tek açıklandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2 ayda deprem bölgesi genelinde 75 bin konut teslim edilecek!


Geri Dön