18 / 08 / 2024

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Uzmanlar açıkladı! Konut almak için doğru zaman mı? 

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Uzmanlar açıkladı! Konut almak için doğru zaman mı? 

Konut fiyatlarında pandemi ile başlayan fiyatlar artışları 2024 yılı itibariyle gerilemeye başladı. Peki  konut almak için doğru zaman mı? 



Konut fiyatlarındaki fahiş artışlar pandemi ile yükselirken, , 2023 yılının ikinci yarısı itibariyle hız kesti. 2024 yılı itibarıyla da gerilemeye başlarken ev sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaş 'konut almak için doğru zaman mı?' sorusunu araştırıyor. Peki konut alımıyla ilgili uzmanlar ne diyor? Konut sahibi olmak için uygun zaman mı? İşte ayrıntılar... 

KONUT FİYATLARINDAKİ ARTIŞ ENFLASYONUN ALTINDA

Türkiye Gazetesi'nden Necmi Çiçek'in haberine göre; Merkez Bankasının açıkladığı Konut Fiyat Endeksi, temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,9, yıllık yüzde 38,7 yükseldi.

Bu veriler, Eylül 2021 tarihinden bu güne kaydedilen en düşük artış olarak kaydedildi. Konut fiyatları reel olarak ise yüzde 14,3 düşüş  yaşadı. Bu senelik reel gerileme serisi şubat ayından itibaren altı aydır sürüyor. Böylece konut fiyatlarındaki artış, bu sene enflasyon artışının altında kalmaya devam ediyor.

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Uzmanlar açıkladı! Konut almak için doğru zaman mı? 

KONUT ALMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN MI? 

Konut almak için bekleyen milyonlarca vatandaş 'konut almak için doğru zaman mı?' sorusunu merak ederken, uzmanlar fiyatların alım fırsatı verdiğini söyledi.

Uzmanlara göre; “Yatırımcılar son dönemde, kiradan elde edecekleri gelirin düşük olacağı endişesiyle gayrimenkullerini satarak parasını mevduatta tutma eğiliminde.

Şu unutulmamalıdır ki konut yatırımı yaptığınızda sadece “pasif gelir” olarak adlandırılan kira geliri elde etmezsiniz, aynı zamanda konutunuzun değeri artmaya devam eder. Ancak faiz geliri paranızı sadece enflasyona karşı korur. Bu sebeple konut fiyatları düşmüşken, alım yapmak en doğru yatırım olarak öne çıkıyor” diyor.

İllere göre konut birim fiyatı beli oldu! İşte metrekare fiyatına göre en yüksek ilk üç şehir! 

En yüksek kira getirisi olan 10 şehir belli oldu! 

Hanehalkı bazlı konut satışları yüzde 20 düştü!

Geri Dön