16 / 07 / 2024

Ev sahibi olmak isteyenlere fırsat: Konut almak için doğru zaman!

Ev sahibi olmak isteyenlere fırsat: Konut almak için doğru zaman!

İnşaat maliyet endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 72,78 arttı. Bu artış  konut fiyatlarının artmasını tetiklerken, inşaat üreticileri ise piyasanın devamlılığı için uygun koşullarda konut satışlarında bulunuyor. Bu durum ise konut almak isteyenlere fırsatlar sunuyor.


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


İnşaat maliyetlerindeki artış konut fiyatlarının artmasına neden olurken, inşaat üreticileri ise piyasanın sürdürülebilirliği için uygun koşullarda konut satışları yapıyor. MRF GROUP Ceo'su Mehmet Yeşilmen, konut alımı için doğru zaman olduğunu söyleyerek, ev sahibi olmak isteyenleri uyardı. 

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE EN BÜYÜK KRİZ: ELEMAN EKSİKLİĞİ

İnşaat maliyet endeksi, 2024 yılı mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1,11 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 72,78 arttı. İşçilik endeksine bakıldığı zaman yılın aynı ayına göre işçilik endeksi yüzde 108,93 artarken malzeme endeksi sadece yüzde 58,75 arttı.  MRF GROUP Ceo'su Mehmet Yeşimen, inşaat maliyetlerindeki artışın konut fiyatlarını ve satışlarını etkilediğini ve iki senedir ciddi boyutlara ulaşan eleman bulamama sıkıntısıyla  karşı karşıya kaldıklarını söyledi. 

YATIRIMCILAR, KONUT YATIRIMINDAN UZAKLAŞIYOR

Konut tarafından her ne kadar fırsatlar olsa mevduattaki yüksek faizler kısa vadede konut alıcısını konut alımından uzaklaştırıp TL mevduata yönlendiriyor.

Yeşilmen ''Orta ve uzun vadede bakıldığı zaman ise enflasyonun tek haneye gelme hedefi ve faizlerdeki çözülme ki bunu geçtiğimiz ay itibariyle hissetmeye başladık, bugün konut alan yatırımcının 2 sene sonra kazançlı çıkacağının işaretlerini gösteriyor.'' dedi. 

Ev sahibi olmak isteyenlere fırsat: Konut almak için doğru zaman!

KONUT ALMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN!

Şu an konut alımı için uygun bir zaman olduğunu söyleyen Yeşilmen, inşaat sektörürün devamlılığı için projelerde fırsat satışların olduğunu belirtti. Öte yandan konut üreticileri olarak karşılarındaki ana problemin malzemedeki artıştan ziyade işçilik maliyetlerindeki artış olduğuna vurgu yapan Yeşilmen kalifiye eleman bulmada ciddi sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

ANADOLU YAKASI'NIN EN BÜYÜK KONUT PROJESİ!

 MRF GROUP Ceo'su Mehmet Yeşilmen, konut sahibi olmak isteyenler için Anadolu Yakası'nın en büyük projesi olan Lens Cadde'nin satışa çıktığını duyurdu. Toplam  1050 konuttan oluşan Lens Cadde projesi, 20 bin kişiye istihdam oluşturuyor. 

Her bir proje istihdama katkı sunarken günlük 3 bin TL’ye yaklaşan yevmiyeye eleman bulamadıklarını söyleyen Yeşilmen  ''Enflasyonla birlikte çalışan konusundaki sorununu ortadan kaldıracak projelerle inşaat maliyet endeksi de düşüş eğilimine geçecektir.''dedi.

Ev kiralamayı düşünenler dikkat! Sakın bu hatayı yapmayın!

Ev kiralamayı düşünenler dikkat! Sakın bu hatayı yapmayın!

Tebernüş Kireçci'den inşaat maliyeti değerlendirmesi: Yükseliş eğilimine devam edecek!

Geri Dön