Kent Haberleri

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Konut kredisinde faizler düştü! Başvuru şartları neler, kimler başvuru yapabilir?

Konut kredisi faizleri için beklenen haber geldi. Faizlerde ilk düşüş sinyali gelirken kredi ile ev almak isteyenler başvuru şartlarını merak ediyor. Peki başvuru şartları neler? Kimler başvuru yapabilir? İşte ayrıntılar...

Kamu bankalarından, ev sahibi olmak isteyenleri sevindiren haber geldi. Bir kamu bankası konut kredisi faizlerini düşürdü. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvuru şartları neler? 

ZİRAAT BANKASI 2,79 KONUT KREDİSİ FAİZİ!

Ekonomim'de yer alan habere göre; Ziraat Bankası "Konut Kredisi Ürün Paketi" kapsamında konut kredisi faizini 60 aya kadar yüzde 2.89, 120 aya kadar olan vadede ise yüzde 2.79'a düşürdü.

Peki Ziraat Bankası konut kredisi kampanyasından yararlanmak için şartlar neler? 1 milyon TL kredi kullandırılmak istense aylık taksitler ne kadar olacak? Hangi bankalar konut kredisi faizlerini düşürdü? İşte konut kredisi faizleriyle ilgili ayrıntılar... 

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı “Merkez Bankası faiz oranlarını sabit tutuyor olsa da enflasyonda yaşanan gerileme bize orta ve uzun vadede konut kredilerinin bir nebze rahatlayacağını gösteriyor. Ziraat Bankası’nın kredi faiz oranlarında yaklaşık 2 puanlık indirimi piyasada bir ilgi uyandırdı.''dedi. 

İkincisi ise bankalar bu krediden faydalandırmak için kendi içlerinde de bazı şartları ek olarak belirleyebiliyorlar. Burada da talimata sahip olunması, bireysel emeklilik sigortası ya da konut sigortası, kasko, eşya sigortası, DASK gibi bazı ürünlerin yapılmasını isteyebiliyorlar.

Ziraat Bankası buna benzer talepte bulundu. Krediye başvuracak kişilerin bireysel emeklilik, zorunlu deprem sigortası, kasko ve eşya sigortası gibi ürünlerden en az 4’üne sahip olması gerekiyor. Konut kredisi için Bankkart, KMH ve talimat ürünlerine sahip olunması isteniyor.

1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ İÇİN ÖDEME TUTARI NE KADAR?

1 milyon TL kredi çekilmek istendiğinde 120 ay vadede faiz oranı aylık yüzde 2.79,  taksitleri ise 28 bin 966 TL’ye geliyor. Yıllık maliyet oranı yüzde 39.77 oluyor. Bu da, 1 milyon TL’ye karşı geri ödenecek toplam tutar 3.475.928 TL olacak.

HANGİ BANKALAR KONUT KREDİSİ FAİZLERİ DÜŞÜRDÜ?

Ziraat Bankası’nın böyle bir indirime gidiyor olması diğer bankaların da bu noktada duyarlılık göstermesine yol açabilir.

Bu birden hızlı bir şekilde olmayacaktır. En azından enflasyonun düşmesiyle ilgili beklentiler konut kredisi faizlerinde de hareket gördü diyebiliriz.

Ziraat Bankası’nın kampanyası bankalar arası rekabet açısından olumlu olur. Özel bankalar da faizleri yüzde 3’ün altına indirmesi bekeniyor.

ATEM'den ev sahibi olmayı kolaylaştıran yöntem devreye giriyor!

Konut kredisi faizlerinde son durum ne? İşte banka banka 1 milyon, 2 milyon TL konut kredisi hesaplama!