Sektörel

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Konutta sigorta fırsatı!

Son bir yıldır yeni konut satışlarında düşüş devam ederken, metrekare fiyatları enflasyonun altında kalarak geriledi. Bunu fırsata çevirmek isteyen ev sahipleri sigorta yoluyla kolay şekilde ev sahibi olabilecek. 

Konut kredi faizlerinden dolayı vatandaşlar ev sahibi olamkta zorlanıyor. Yüksek faizler, vatandaşın önünde büyü engel oluştururken, Olayinkolayi.com, konut sahibi olurken kredi kullanacaklara, maliyetlerden tasarruf ettiren avantajlar sunuyor. 

KONUT SAHİBİ OLMAK İSTEYENLERE SİGORTA FIRSATI!

Özellikle son bir yıldır, yeni konut satışları devamlı şekilde düşse de, metrekare fiyatlarının da enflasyonunun altında kalacak şekilde gerilemesi, ev hayali kuranları heyecanlandırıyor.

Fiyatların düşmeye başlamasını fırsata çevirmek isteyen vatandaşlar  yüksek faize rağmen ellerindeki birikimin
üstüne konut kredi kullanarak ev alma planları yapıyor.

YÜZDE 40 İNDİRİM UYGULANACAK

Ev sahibi olmak için kredi kullanacakların önünde, hayat sigortalı ve hayat sigortasız olarak iki farklı alternatif bulunuyor. Sigortasız seçeneğin faiz oranı daha yüksek olduğundan, kredi maliyeti de artıyor. Sigortalı teklifte ise, tüketicilerin karşısına kredi hayat sigortası maliyeti çıkıyor.

Tüketicilerin kredi kullandıkları bankalar dışında, diledikleri sigorta şirketi üzerinden poliçe yaptırıp, bunu bankalara ve diğer finans kuruluşlarına ibraz etme hakları bulunuyor. Dolayısıyla kredi hayat sigortalarını
Olayinkolayi.com isimli dijital platform üzerinden yaptırarak, konut yatırımlarını güvence altına almak isteyenler, poliçelerini, bankalara oranla yüzde 40’a varan indirimlerle online olarak satın alabiliyor.

Viennalife Emeklilik ve Hayat A.Ş.’nin dijital platformu Olayinkolayi.com, konut sahibi olurken kredi kullanacaklara, maliyetlerden tasarruf ettiren fırsatlar sunuyor.

VATANDAŞLAR NE KADAR KONUT KREDİSİ KULLANDI?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan verilere göre tüketici kredilerinin tutarı, 10 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla 6 milyar 523 milyon Türk Lirası artış gösterdi ve 1 trilyon 653 milyar 695 milyon Türk Lirası oldu.

Bu tutarların 445 milyar 453 milyon Türk Lirası konut, 90 milyar 398 milyon Türk Lirası taşıt ve 1 trilyon 117 milyar 843 milyon Türk Lirası ise ihtiyaç kredilerinden oluştu.