Emlak Konut

Ev sahibi olmak isteyenlerin kabusu olmuştu! Konutta fahiş fiyat uygulayan binlerce mükellef mercek altında!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın geliştirdiği RADAR sistemiyle fahiş fiyat uygulayan mükellefler tespit edilerek mercek altına alınıyor. Son yapılan inceleme neticesinde konutta fahiş fiyat artışı yapan 80 bin mükellef belirlendi ve inceleme başladı.

Fahiş fiyat artışı yapan mükellefler, alım-satım işlemleri esnasında yanıltıcı beyanlarda bulunanlar ve piyasada arz talep dengesinde dezenformasyona neden olan emlakçılar hepsi yakın takibe alındı.

YENİ EVİM PROJESİ FİNANSMAN MODELİNDE FIRSATÇILIĞA TAVİZ YOK

Alınan bilgiye göre, gayrimenkul sektörüne yönelik finansman, tapu ve emlak verileri mercek altına alındı. Gayrimenkul değerleme raporları yardımı ile analiz çalışmaları yürütüldü. İnsanlardan gelen ihbarlar da değerlendirme kapsamına alındı.

Peki, RADAR sistemi sayesinde kaç riskli işlem tespit edildi, kaç mükellef mercek altına alındı? Bakan Kurum, fiyat artışlarına ilişkin ne dedi? İşte detaylar...

55 BİN RİSKLİ İŞLEM TESPİT EDİLDİ

İncelemeler neticesinde ilk etapta 55 bin riskli işlem tespit edildi. Yüksek riskli görülen işlemler, ilgili birimler ile paylaşılarak gereğinin yapılması sağlanacak. 

80 BİN MÜKELLEF MERCEK ALTINDA

RADAR sistemi sayesinde mükellefler de yakından takibe alındı. Sistemle gayrimenkulün reel değerini beyan etmeyip düşük tapu harcı ödeyen ve hazineyi zarara uğratan şahıslar tespit ediliyor. İlk aşamada RADAR'a 80 bin mükellef takıldı. Söz konusu kişilerin vergisel yükümlülükleri de mercek altına alındı.

“FİYAT ARTIŞINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Orta Gelir Konut kampanyası ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, kampanya boyunca fiyat artışlarına hiçbir şekilde müsaade etmeyeceklerini ifade etti. Devamında gelen istek doğrultusunda 100 bin konut sayısının artacağını ve bunun bir model olacağını ifade etti.

İKİNCİ EL KONUT KAMPANYASI OLACAK MI?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada “ikinci el konutlarla ilgili insanlara olanak sağlayacak çalışmaları yapacağız” şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının şu an ikinci el konut kampanyası ile ilgili somut bir çalışması bulunmuyor.

Bu nedenle şu an ikinci el konut kredisi kampanyası, koşulları ve faiz oranları belli değil.

3-5 kuruş için evinizden olmayın! Tapuda bunu yapmanın cezası ağır!

Satılık ve kiralık konut fiyatları en çok hangi ilde arttı? Yeni Evim kampanyası ile konut fiyatları ne kadar yükseldi?