30 / 06 / 2024

Ev sahibi olmak neredeyse imkansız hale geldi!  

Ev sahibi olmak neredeyse imkansız hale geldi!  

Artan konut fiyatları ve yüksek kredi faizleri nedeniyle ev almak gün geçtikçe zorlaşıyor. 1 milyon TL konut kredisinin geri ödemesi 5 milyon lirayı geçiyor. Peki risk alıp ev alınır mı?



Konut fiyatlarındaki yükseliş azalsa da kredi faizleri nedeniyle vatandaşın ev alması neredeyse imkansız hale geldi. Ortalama konut fiyatlarının 3 milyon TL’nin üzerine çıktığı Türkiye’de 1 milyon konut kredisinin geri ödemesi ise 5 milyonu geçiyor. 3 milyon kredi kullanmak isteyenler ise geriye 15 milyon TL ödemek zorunda kalıyor. Hem aylık taksitlerin yüksekliği hem de krediye erişim zorluğu nedeniyle vatandaş ev hayallerini ertelemek zorunda kalıyor.

Bazı dönemlerde ev sahibi olmak için risk almak gerektiğini söyleyen Yatırımcı Harden https://x.com/yatirimciharden X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu an konut almanın neredeyse imkansız olduğunu belirtti. 2017 yılında riske girerek satın aldığı ev için şu an 2 bin 908 TL aylık ödeme yaptığını söyledi. Yatırımcı Harden, risk olsa da oturmak için ev alınması gerektiğini ifade etti.

Güncel faizlerle ev alınmasının mümkün olmadığını söyleyen takipçileri de 2005-2017 yılları arasında düşük faizlerle ev alanların çok şanslı olduğunu söyledi.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

GELEN YORUMLAR 

İstanbul’da her an yıkılma riski taşıyan kaç bina var?

Emlak Konut GYO, İstanbul, İzmir, Muğla ve Kocaeli’de yüzde 1.59 faiz ve 24 ay vadeyle arsa satıyor!

Gayrimenkulde yeni vergi düzenlemeleri neleri değiştirecek?

 

 


Geri Dön