27 / 07 / 2024

Ev sahibi tarafından icraya verilen kiracı ne yapmalıdır?

Ev sahibi tarafından icraya verilen kiracı ne yapmalıdır?

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarak devam ediyor. Durum böyle olunca da ev sahiplerinin kira borcundan dolayı icraya verdikleri kiracıların hangi yolları izlemeleri gerektiği de merak konusu.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Ev sahipleri ile kiracılar arasında kira ödemeleri ile konular ile alakalı olarak sorunlar yaşanılabiliyor. Ödemelerin aksaması halinde ev sahiplerinin yasal yollara başvurma hakları bulunuyor. Bu haklarını kullanmaları halinde ise icra müdürlüklerinden kiracılara tebligat yapılıyor. Bu durumda ise kiracılar nasıl hareket etmeleri gerektiğini, yasal haklarının neler olduğunu bilmiyorlar.

BORÇ ÖDENİRSE SORUN ÇÖZÜLÜR MÜ?

Kiracı kira ödemesini geciktirmiş ve ev sahibi de kiracıdan alacağını tahsil etmek için yasal yola başvurmuş ve kiracıya icra müdürlüğünden tebligat gitmişse kiracının yapacağı işlem kira borcunu hemen ödemektir. Bu bildirimde kiracıya 30 gün verilecek ve bu 30 gün içerisinde borcunu ödeme yapması istenecektir. Böylece, kiracı süre içerisinde borcunu öderse taraflar arasındaki bu mesele de kapanmış olur. Fakat, yasal süre aşılırsa o zaman farklı bir boyuta geçiş yapılır.

Ev sahibi tarafından icraya verilen kiracı ne yapmalıdır?

KİRACI BORCA İTİRAZ EDEBİLİR

usakgundem.com'da yer alan habere göre; Kiracıya tebligat gittikten sonra yedi gün içerisinde borca itiraz etme hakkı bulunuyor. Bu itiraz etik olmasa da kiracıların bir hakkıdır. Kiracı kira borcunun olmadığını iddia ederek 7 gün içerisinde ilgili icra müdürlüğüne itiraz ederse icra işlemi durdurulur. Bunun sonrasında ise ev sahibi bir sonraki yasal aşamaya geçecektir.

EV SAHİBİ KİRACIYI MAHKEMEYE VERİR

İcra müdürlüğünden istediği sonucu alamayan ev sahiplerinin önünde tek seçenek mahkeme kalacaktır. Bu durumda da önce arabulucu aşamasına geçilmelidir. Bu süreçte tarafların anlaşamayacağı düşünülürse ev sahibi tahliye talepli olarak kiracı aleyhinde dava açar. Bu dava açıldıktan sonra kiracının yapabileceği tek şey mahkemeye giderek savunma yapmak olur ama o da kira borcundan dolayı pek etkili olmayacaktır. Mahkeme uzun sürse dahi kiracı hakkında evden tahliye kararı çıkar. Öte yandan, kiracı ödemediği kiraları yasal faizi ile ödemek zorunda kalmaktadır.

Kiracılı ev alan mağdur ev sahibi: 8 aydır evden çıkmıyor, bu masrafları misliyle kiracıdan alacağım!

Kiracılar dikkatli olun! Elden kira ödemek riskli mi?

Ev sahipleri ve kiracıların en çok merak ettiği konu! 1 yıllık kiracı evden çıkarılır mı?

Kiracı ne yaparsa ev sahibi evden çıkaramaz?

 


Geri Dön