02 / 05 / 2024

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları büyüyor: Son olayda durum raydan çıktı!

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları büyüyor: Son olayda durum raydan çıktı!

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları arasına bir yenisi daha eklendi. Zonguldak Ereğli'de bir kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlık büyüyerek kavgaya dönüştü. İşte ayrıntılar...



Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Bağlık Mahallesi'nde, kiracı olarak yaşayan bir aile ile daireyi boşaltmaları istenen ev sahibi arasında yaşanan anlaşmazlık büyüyerek kavgaya dönüştü. Yaşanan bu olay, apartmandaki güvenlik kameralarına da yansıdı.

Olay, Tunahan Apartmanı'nda bulunan Tezel Sokak, Bağlık Mahallesi'nde meydana geldi. Aktay ailesi, bu apartman dairesini yaklaşık altı yıl önce kiralamış ve kiracı olarak yaşamıştı. Ev sahibi Sami Ç., 2023 yılının başında yapılan bir sözleşme ile kirayı 500 TL artırarak bin 500 TL olarak güncelledi. Ancak kısa bir süre sonra Sami Ç., kiracılardan evi boşaltmalarını talep etti. Bu talep, ev sahibi ile Burak-Vildan Aktay çifti arasında ciddi bir anlaşmazlığa yol açtı.

Sorun, üç gün önce zirveye ulaştı. Sami Ç. ve ailesi, Aktay çiftinin yaşadığı daireye gitti. Ancak bu ziyaret, ev sahibinin eşi Tülay Ç. ile Vildan Aktay arasında başlayan bir tartışmayı tetikledi. Tartışma hızla bir kavgaya dönüştü ve diğer aile üyeleri de kavgaya katıldı. Güvenlik kamerasına yansıyan bu olayda, Burak Aktay, eşi Vildan ve babası Naci Aktay hafif yaralar aldılar.

Olayın hemen ardından her iki taraf da polis merkezine başvurarak karşılıklı şikayette bulundu. Aktay çifti, yaşananları Ereğli Cumhuriyet Savcılığı'na taşıyarak, ev sahipleri hakkında kendilerini koruma amacıyla uzaklaştırma kararı almak üzere suç duyurusunda bulundular.

 Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları büyüyor: Son olayda durum raydan çıktı!

'APARTMANI AYAĞA KALDIRDI, KAPIYI YUMRUKLADI'

Vildan Aktay, ev sahibi Tülay Ç.'nin kapısına gelerek, halihazırda sözleşmelerin bulunduğu bir zamanda dahi emlakçı getireceğini dile getirerek, “Saat 12.00 gibi kapı çaldı. İlk başta çocuğu salladığım için kapıyı açamadım. Israrlı bir şekilde zile bastı. Ben çocukla birlikte kapıyı açtım. Kapıyı açtığıma bana ‘Yarın emlakçı gelecek’ dedi. Ben de ‘Ne emlakçısı, sözleşme var’ dedim. Bana yüksek sesle ve ters bir şekilde ‘Ne sözleşmesinden bahsediyorsun sen’ dedi. Ben de polisi arayacağımı söyledim. Ben de kapıyı kapatmaya çalıştım. Kapıyı açmak için zorladı, zorla kapıyı kapattım. Kapıyı aç diye bağırdı. Apartmanı ayağa kaldırdı. Kapıyı yumrukladı. Eşim de gece vardiyasına gideceği için uyuyordu. Seslere uyandı. Eşim geldi, kendisine kapıyı açmamasını söyledim. Eşim kapıyı açtığında Tülay Ç., Sami Ç. ve oğulları hepsi kapının önüne dolmuş, Sami Ç., eşimin kolunu tutmuş dışarıya dövmek için çekmeye çalıştı. Tülay Ç. de bana saldırmaya çalışıyordu. Beni bu hale getirdi. Bunun üzerine ben polis ve akrabalarımı aradım” diye konuştu.

 Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları büyüyor: Son olayda durum raydan çıktı!

'BAŞKA BİRİSİNE KİRAYA VERECEKLERİNİ DÜŞÜNÜYORUM'

Burak Aktay, ev sahibinin kendilerini evden çıkarmayı ve daha yüksek bir kira bedeliyle başkasına kiralamayı planladığını iddia ederek, “Bunların niyeti belli. Bunlar bize açıkça saldırmaya gelmiş. Ben hiçbir zaman kavgadan gürültüden yana birisi değilim. Bize evi satacaklarını beyan ediyorlar. Fakat ben kendilerine inanmıyorum. Bir şekilde bizi oradan çıkartıp yüksek miktarda kiraya başka birisine kiraya vereceklerini düşünüyorum. Çünkü bu olay birinci değil. Üçüncü kez olunca ve saldırı olunca hukuki haklarımızı kullanmak zorunda kaldık” dedi. 

 Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları büyüyor: Son olayda durum raydan çıktı!

'ASIL O GÜN BENİM EŞİM DARBEDİLDİ

Ev sahibi Sami Ç., olay günü eşi Tülay'ın, kiracının yerine giderek emlakçının geleceğini ve tabela asılacağını söylemesi üzerine aralarında bir tartışma yaşandığını belirtti. Sami Ç. “Asıl o gün benim eşim darbedildi. Ben ve eşim kiracılarımızdan şikayetçiyiz” ifadelerini kullandı.

DEPREM: Son dakika az önce deprem mi oldu? En son deprem nerede, ne zaman oldu? 22 Ağustos 2023 son depremler!
Altında yangın alevlendi! Gram, yarım, çeyrek altın ne kadar? 22 Ağustos 2023 canlı altın fiyatlarına hemen bakın!
Dolar ve euro patladı! 22 Ağustos 2023 dolar kaç TL? Euro ve Sterlin ne kadar? İşte güncel döviz kurları!
 

Geri Dön