27 / 04 / 2024

Ev sahibi ve kiracı arasındaki kriz büyüyor! Kiracısına hem dava açtı hem de saldırdı!

Ev sahibi ve kiracı arasındaki kriz büyüyor! Kiracısına hem dava açtı hem de saldırdı!

İstanbul'daki barınma sorununa neden olan kira fiyatları ile ilgili her geçen gün yeni sorunlar yaşanmaya devam ediyor. İstanbul'da bir ev sahibi tahliye davası açtığı kiracısının kardeşine saldırdı.



İstanbul'un Üsküdar Ahmediye Mahallesi'nde 2021 yılından bu yana kirada oturan G.A., iddiaya göre ev sahibinin kira artışı talebine itiraz etti.  Bu itirazdan kısa süre sonra ev sahibinin eşi kapıya gelerek evi tahliye etmelerini istedi. Kiracı G.A. kardeşinin ev sahibi ile anlaşması için yanına gönderdi, iddealara göre kiracının kardeşi ev sahibi tarafından saldırıya uğradı.


ELDEN VERİLEN KİRALARI ÖDEMEDİ İDDİASI

Ev sahibi bir süre sonra da G.A.'un 2023 yılında elden verdiğini söyleyediği kiraları ödemediğini öne sürerek tahliye davası açtı. G.A. ise bu davayı, ara bulucu olarak ev sahibine gönderdiği T.A.'un saldırıya uğramasından sonra polis merkezinde öğrendi.

Ev sahibinin haksız kazanç peşinde olduğunu söyleyen kiracı G.A., "Bize icra ve tahliye davası açmış. Tahliye davasının konusu da bizim kiralarımızı ödemediğimizle ilgili. 2023 yılında ödediğim kiraları tekrar benden talep ediyor. Bunu yapabilmesinin sebebi de bana İBAN numarası vermedi.

O nedenle de ben üst kata çıkarak gelinine teslim ettim. Elimde delillerimin de olmasına rağmen maalesef ben geçtiğimiz cuma günü 2023 yılı kiralarımı 44 bin 800 lira olarak tekrar ödemesini gerçekleştirdim. Şunu anladım ben, haksız kazanç sağlıyor. Kendisi eski bir zabıta müdürü.

Resmen ev sahibi terörü yaşıyorum. Eşi kapımın önünden geçerken sözlü şiddet uyguluyor hala. Kendi paramla şiddet görüyorum. Kimseyi kendiniz gibi düşünmeyin. İnsanların gerçekten de parasal bir durum araya girdiğinde ne kadar kötü olabileceklerini öğrendim. Asla güvenmesinler ve İBAN'larına yatırsınlar paralarını" şeklinde konuştu.

Ev sahibi ve kiracı arasındaki kriz büyüyor! Kiracısına hem dava açtı hem de saldırdı!
''KİRA ARTIŞINI KARŞILAYAMAM''

Yaşananları anlatan G.A., "Bir süredir biz ev sahibiyle sorun yaşıyoruz. Kendisinin istediği kira artışını ben karşılayamayacağımı söylediğim takdirde, eşi beni tehdit etti. Yasaları kullanmaları gerektiklerini söyledim. Ben yasal hakkımı kullanıyorum. O da 'Biz yasaları tanımıyoruz, gereğini yaparız' dedi. 'Tehdit mi ediyorsunuz?' dedim. 'Yapınca görürsünüz' dedi bana. Sonra kız kardeşim geldi.

Neden böyle yaptıklarına dair görüşmek istedi. Kız kardeşim ara bulucu olarak gitti. Ve gittiğinde darbedildi. Kızım ve kız kardeşim oradaydı. Ben sesleri duyduğumda öldürüyorlar zannettim.

KADES uygulamasıyla polisler geldi. Kız kardeşim feci şekilde kafatası ve boynundan darbe almıştı. Baygınlık geçirdi, hastaneye gitti. Biz de karakola yasal işlemleri yapmaya gittik" dedi.

Kiracılara anket: Kiranızı rahat ödeyebiliyor musunuz yoksa mahkeme aşamasında mısınız?

Ev sahipleri ile kiracılar karşı karşıya! Ev sahipleri isyan etti...

Kiracılar dikkat! Kiraya ara zam isteyen ev sahibi haksız...

Geri Dön