27 / 04 / 2024

Ev sahibi ve kiracı sorunlarında gelinen son nokta! Ev sahibi kiracısına evden çıkması için 200 bin TL teklif etti! 

Ev sahibi ve kiracı sorunlarında gelinen son nokta! Ev sahibi kiracısına evden çıkması için 200 bin TL teklif etti! 

Ev sahibi ve kiracı sorunları artmaya devam ediyor. Ülke genelinde kiracı ve ev sahipleri sorunları her geçen gün başka boyut almaya başladı. Şimdi de Ankara'da bir ev sahibi kiracısına evden çıkması için 200 bin TL teklif etti. 



Ankara'da meydana gelen ev sahibi ve kiracı sorunu görenleri şaşkına çevirdi. Ankara'da ev sahibi  Fatma Ş., 4 yıllık kiracısı Ali K.'ye evden çıkması için 200 bin lira teklif etti. 

KİRACISINA 200 BİN TL TEKLİF ETTİ!

Ankara'da ev sahibi Fatma Ş., 4 yıllık kiracısı Ali K.'ye evden çıkması için 200 bin lira teklif etti. 2 bin 450 lira kira bedeli ödeyen emekli Ali K., kira fiyatlarının çok yüksek olduğunu söyleyerek teklifi kabul etmedi. 

Fatma Ş., Ankara'da Etimesgut ilçesindeki evinde 2 bin 450 liraya oturan kiracısı Ali K.'ye, çevredeki emsal evlerin kira ücretinin 15 bin lira civarında olduğunu, kirayı yükseltmemesi durumunda evden çıkmasını istedi. 
Emekli Ali K., ev kiralarının yüksek söyleyerek, 4 yıldır oturduğu evden çıkmayacağını belirtti. 

Fatma Ş., bunun üzerine evi satılığa çıkardı. Ancak kiracı olduğu için evi satamadığını ileri süren Fatma Ş., emlakçısı aracılığıyla da Ali K.'ye, evi boşaltması için 200 bin lira teklif etti. Ali K., bu teklifi reddetti.

Ev sahibi ve kiracı sorunlarında gelinen son nokta! Ev sahibi kiracısına evden çıkması için 200 bin TL teklif etti! 

EV SAHİPLERİ VE KİRACI SORUNLARINDA GELİNEN SON NOKTA!

Ali K.'nin avukatı Selim Ünal, Ali K.'nın 4 yıldır kirada oturduğunu söyleyerek, ev sahiplerinin kiracılarını çıkarabilmek için hava parası teklif etmeye başladıklarını söyledi.

Ünal, ev sahibinin emlakçısının kendilerini arayarak, ev sahibinin evi satmak istediğini ve evinin değerinin 4 milyon TL iken kiracı olduğu için evi 3 milyon liraya satamadıklarını söyledi. Evden çıkılması halinde 200 bin lira hava parası telif ettiklerini belirtti. 

Son bir yıldır bu sorunun devam ettiğini belirten Ünal, kiracıların da yapabilecekleri bir şey olmadığını haklarını sonuna kadar savunnmaları gerektiğini söyledi

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; ev sahibinin şuanda tava açması durumunda davayı kazanamayacağını söyleyen Ünal, ''5 yıl boyunca aynı yasal sınırlar içerisinde kirasını alacak, ardından 5 yıl dolduktan sonra yine tahliye edemez.  Sadece miktarın güncellenmesini isteyecek.

Ev sahibi ve kiracı sorunlarında gelinen son nokta! Ev sahibi kiracısına evden çıkması için 200 bin TL teklif etti! 

5 yıl dolduktan sonra çevredeki kira fiyatlarının emsalleri neyse o miktar üzerinden yapılabilir. Ama bunu da kendi aralarında çözmeleri mümkün olmuyor.'' dedi. Sonrasında ev sahiplerinin dava açtığını ve  mahkeme yüzde 25-30 arasında takdir indirimi yaparak, örneğin 20 bin liraysa kiralar 14-15 bin lira olarak belirlendiğini söyledi. 

Ünal,  ev sahipleri ve kiracılar arasındaki sorunların ciddi haller almaya başladığını belirterek, bunun artık bir çözüme ulaşmasını dile getirdi.

Bundan dolayı bu durumlara devletin el atması gerektiğimi söyleyen Ünal, Kiracı istiyor ki 'Ben yasal sınır neyse kiramı arttırıyorum. 5 yıl boyunca devletin belirlediği oran neyse ben o oranı arttırıp oturabilirim, ev sahibi de  'Emsalleri 20 bin lira olmuş. Ben 2 bin liraya o kişiyi nasıl oturtabilirim?' diyor. Bu nedenle ev sahibi ve kiracı sorunu başka bir boyuta geçmeye başladı" dedi.

Ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları gittikçe büyüyor! Ev sahibi kiracısının ikametgahını sildirdi!

İş yeri sahipleri ve kiracılar dikkat! İş yeri ağustos kira tarifesi belli oldu!

Kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılır mı? Sözleşmeden ne kadar sonra kiracı çıkarılır?

Kira artışı nasıl hesaplanır? Ağustos kira artış oranı ne zaman belli olacak? 

Geri Dön