26 / 06 / 2024

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Elden kira alan da, veren de yanacak! Yeni cezalar geliyor!

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Elden kira alan da, veren de yanacak! Yeni cezalar geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı kayıt dışılıkla mücadeleyi artırdı. Bu kapsama ev sahibi ve kiracılar da giriyor. Kirayı elden alan da veren de yanacak. İşte detaylar...



Hazine ve Maliye Bakanlığı kayıt dışılıkla ilgili mücadelesini artırdı ve buna yönelikyeni vergi paketi hazırlanıyor. Kayıt dışılkta cezalar gelirken, elden kira alan ve vereler de yanacak. Elden kira ödemelerinde kiracılara da ev sahibine de ceza kesilecek.

YENİ CEZALAR GELİYOR

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni kayıt dışılıkla mücadele çalışmaları kapsamında bir dizi yeni ceza daha geliyor. Vergi mevzuatında yapılması önerilen değişikliğe yasal destek kapsamında vergi paketi hazırlandı. Yapılan düzenlemelerle kayıt dışılıkla mücadelede "gönüllü uyumunun" artırılması öngörülüyor.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Elden kira alan da, veren de yanacak! Yeni cezalar geliyor!

ELDEN KİRA ALAN DA VEREN DE YANACAK!

Meskenlerini kiraya verenlerin bu bedeli elden alınmasının önüne geçilecek. Bu amaçla elden kira ödemelerinde kiracılara da özel usulsüzlük cezası kesilecek. Ancak kiracı ödemeyi elden yaptığını idareye bildirirse kiracıya ceza kesilmeyecek. İş yeri kiralamalarında da aynı kural bu şekilde geçerli olacak.

Hazırlıkları devam eden paketle Vergi Usul Kanunu'nda yer alan bazı kaçakçılık suçları için öngörülen hapis cezalarının alt sınırının 5 yıla çıkarılması için de çalışma yapılıyor. Aynı konudaki etkin pişmanlığa ilişkin hükümlerin de kaldırılması planlanıyor.

Ayrıca, Bakanlığın getirdiği bilgi verme yükümlülüğüne uymayan elektronik ticaret platformlarına kesilen cezalar ile ödeme kaydedici cihaz ve POS cihazlarına düzenlemelere aykırı davrananlara kesilecek özel usulsüzlük cezaları da artırılacak.

İzmir’de konut satışları düştü, kiralar arttı!

Konut fiyatları bu sene ne olur; yükselecek mi, düşecek mi?

Kiralık konut aramaları arttı, kira bedelleri yükseldi!

Geri Dön