Kent Haberleri

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Sizin de adınıza yanlış ceza kesilmiş olabilir! Herkesin hemen kontrol etmesi gerekiyor!

Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat... Sizin de adınıza yanlış ceza kesilmiş olabilir... Herkesin hemen kontrol etmesi gerekiyor... İşte konu ile ilgili detaylar...Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden sonra kaçak konutlara karşı denetim artırılmış ve birçok kişiye de ceza uygulanmaya başladı

Bu haber hem ev sahiplerini hem de kiracıları yakından ilgilendiriyor. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden sonra kaçak konutlara karşı denetim artırılmış ve birçok kişiye de ceza uygulanmaya başladı. Paylaşılan detaylara göre, söz konusu sürece dair bilgiler veren Avukat Selen Karataş, vatandaşları da son dakika olarak uyardı.

Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat... Sizin de adınıza yanlış ceza kesilmiş olabilir... Herkesin hemen kontrol etmesi gerekiyor... İşte konu ile ilgili detaylar...

Gazetevatan'dan Yasin Arslan'ın haberine göre, denetimsiz yapılar depremlerde büyük risk taşıyor. Ülkemiz yaşamış olduğu deprem felaketinden sonra depreme yönelik adımlar atmayı sürdürüyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, kaçak yapılara karşı başlatılan çalışma tam gaz sürerken uyarılar da resmen peş peşe geldi.


EV SAHİBİ VE KİRACILAR DİKKAT!

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, kaçak yapıların tespit edilerek para cezası kesildiğini dile getiren Avukat Selen Karataş, "Yapı tatil zaptı yapıya asılmasıyla yapı sahibine tebliğ edilmiş olur ve söz konusu bu tarihten en çok 1 ay içinde yapı sahibi yapısını ruhsata uygun duruma getirmez ya da ruhsat almazsa 3194 sayılı kanunun 32. maddesi uyarınca yıkım kararı alınıyor ve 42. maddesi uyarınca da imar para cezası kesiliyor. Bu kapsamda da idari para cezası; yapının sahibi, yapı müteahhidi, aykırılığı 6 iş günü içinde idareye bildirmeyen ilgili fenni mesul hakkında uygulanıyor." diye konuştu.

SİZİN DE ADINIZA YANLIŞ CEZA KESİLMİŞ OLABİLİR

Yine konu ile ilgili olarak verilen son dakika detaylarına göre kesilmiş olan bu para cezalarında zaman zaman karışıklıklar yaşandığını ve bu konuda hem ev sahiplerinin hem de kiracılarının kontrol etmesi gerektiğini dile getiren Avukat Selen Karataş önemli açıklamalar yaptı.

Avukat Selen Karataş açıklamasında "Yapı sahibi ile taşınmaz maliki her zaman aynı kişi olmadığı için idari para cezaları hatalı olarak yanlış kişiye de uygulanabiliyor. Burada önemli olan yapıyı yapan kişinin doğru tespit edilmesi." dedi.

"Nitekim; 3194 sayılı kanunun 42. maddesi idari para cezasının uygulanacağı kişileri belirtirken taşınmaz maliki yerine yapı sahibi sıfatını kullanmış; ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak yapıyı yapan kişiye idari para cezasının uygulanacağını hüküm altına almıştır." diyen Avukat Selen Karataş, "Ruhsatsız veya ruhsata aykırı şekilde yapıyı yapan kişinin taşınmaz malikinden farklı bir kişi olduğunun anlaşılması halinde taşınmaz maliki adına değil, yapıyı yapan adına para cezası verilmesi gerekiyor." dedi.

TOKİ İstanbul 2023 projesi resmen müjde geldi! O ilçedeki 382 yeni konutu sakın kaçırmayın!

86 milyon vatandaşı ilgilendiriyor! Ehliyet ve kimliklerde resmen yeni dönem başlıyor!

TC kimlik numarasının son rakamı 0-2-4-6-8 olanlar aman dikkat! Hesaplara 4 bin 336 TL yatırıldı! Hemen bir kontrol edin