26 / 08 / 2024

Ev sahibi yandı! Ev sahiplerini hapis cezasına kadar götürecek hata nedir?

Ev sahibi yandı! Ev sahiplerini hapis cezasına kadar götürecek hata nedir?

Kiracılar ile ev sahiplerini karşı karşıya getiren bazı sorunların çözümünün ev sahiplerinde yanlış yollarda aranılması başlarına iş açıyor. Ev sahiplerine hapis cezası getiren affedilmeyen hata nedir?



Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar sık sık iki tarafı da karşı karşıya getiriyor. usakgundem.com'da yer alan içeriğe göre; bu durum son zamanlarda çok fazla artmış durumda. İki taraf yasal haklarını bazen kullanırken bazen ise kendi sorunlarını kendileri çözmek istiyorlar.

Buna göre, yasal haklarını dikkate almadan sorun çözmeye çalışan ev sahipleri ise nasıl bir işe kalkıştıklarını karşılaştıkları cezayı görünce anlayabiliyorlar ama maalesef iş işten geçmiş oluyor.

KİRA ÖDEMEYEN KİRACIYA YAPILACAK SON ŞEY!

Kira ödemeyen bir kiracı ev sahibini mağdur ediyor. Burada ev sahibi yasal olarak da vicdani olarak da sonuna kadar haklıdır. Sorunun çözümü için izlenmesi gereken yol biraz zahmetli ve uzun sürse de neticede ev sahibi hakkını kuruşu kuruşuna alacaktır. Yaşanan bu süreçte sabırsız ev sahipleri ise onun yerine kiracının evine girip eşyalarını dışarı atmak ile sorunu çözdüklerini sanıyorlar. Oysa çok ciddi bir suç işlediğinin farkında bile olmuyor.

Kiraya verilmiş olan bir evin kullanım hakkı ev sahibinin değildir. Ev sahibi kafasına göre kiracının oturduğu eve giremez. Buna göre, kiracının evine girip eşyalarını dışarı atmak gibi bir eylemde zincirleme suç işlenmiş olmaktadır. Hem konut dokunulmazlığının ihlali hem de mala zarar vermekten ev sahipleri yargılanırken kendilerini bulabilirler.

Ev sahibi yandı! Ev sahiplerini hapis cezasına kadar götürecek hata nedir?

BU YAPILAN İHLALİN CEZASI NE?

Ev sahibinin kiracının konut dokunulmazlığını ihlal etmesi durumunda bu suç için ceza 6 ay ve 2 sene arasında hapis cezasıdır. Eğer suç gece saatlerinde işlenmiş ise veya kiracı darp edilmişse ceza artacak 1 yıldan 3 seneye kadar hapis cezası haline dönecektir. Kiracının eşyalarının evden dışarı atılması sırasında eşyalar zarar görmüş ise onun yargılaması ayrıca yapılır. Muhtemelen ondan da para ve hapis cezası çıkacaktır. Ev sahibi çok haklı olduğu bir meselede kendisini haksız çıkarıp cezaevine girmek zorunda kalabilir.

Ev sahiplerinin eli ayağı bağlı: 30 bin TL kirası olan evde kiracısı 3 bin 500 TL'ye oturuyor!

Kira sözleşmesi yapılırken senet imzalanır mı? 

Ev sahiplerinin bu oyununa dikkat! 7 günlük süreyi kaçırınca kendinizi kapının önünde bulabilirsiniz!

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri kiracılardan kira farkı almaya başladılar...

 

 


Geri Dön