30 / 04 / 2024

Ev sahibinin kalbine giden yol satış ofisinden geçiyor!

Ev sahibinin kalbine giden yol satış ofisinden geçiyor!

Tasarım harikası satış ofisleri artık satış kararını etkileyen unsurların başında geliyor. İnşaat şirketleri de satın alma kararını 2-3 güne kadar indiren tasarım harikası satış ofislerine 1.5 milyon doları bulan yatırımlar yapıyor



Yapılan bir araştırmaya göre Türkiye genelinde ev sahibi olmak isteyenlerin alım kararı almasından imza atana kadar geçen ortalama süre 15 ayı buluyor. İstanbul gibi büyükşehirlerde ise ev almaya karar verdikten sonra insanlar 2-3 ay içinde çalışmalara başlayarak bir ev sahibi olabiliyor. Türkiye’deki birçok inşaat şirketine proje aşamasından satış aşamasına kadar gelen süreçte danışmanlık hizmeti veren EPOS Gayrimenkul Danışmanlık ve Değerleme’den gayrimenkul danışmanı Neşecan Çekici, “Çevrenizde dikkat ettiğinizde 1-2 yıldır ev arıyorum diyenleri çok duyarsınız” diyor.;

Son dönemde ise müşterilerin alım kararı artık aylarla değil günlerle ifade ediliyor. Bunda inşaat şirketlerinin bu kararı hızlandıracak ve tüketicinin kalbine giden yolu keşfetmesinin büyük bir payı var. Artık tüketicinin kalbine giden yol satış ofislerinden geçiyor. Konut projesinin hedef kitlesine göre gösterişli, çevreci, markalı, tasarım satış ofisleri tüketicilerin hızlı karar alması için geliştiriliyor. Artık markalı ve lüks bir projenin en az kendisi kadar gösterişli bir satış ofisinin olması satıştaki vazgeçilmez unsurlardan biri haline geldi. Adeta projenin vitrini haline gelen satış ofislerine 1.5 milyon doları bulan yatırım yapan şirketler bile var.

Kataloglardan tanıtım yerine LED TV ve dokunmatik ekran panolardan yapılan sanal turlar müşterileri etkiliyor. Gün boyu süren sınırsız ikramlar, çocuklar için oyun odaları ve büyüklere yönelik sosyal imkânlar satışı kolaylaştırıyor.

Müşterilerin ev satın alma kararını hızlandırmak için şirketler artık teknolojik, sosyal, psikolojik imkânlardan da yararlanıyor. Satış kararını vermek ve projeyi incelemek için gelenler ilk olarak satış ofislerinden etkileniyor. Ardından bir banka kuyruğunda gibi değil de ev ortamında izlenimi veren tasarımlarla sıcaklık yaratılıyor. Gün boyu süren sınırsız ikramlar ve ailelerle gelen çocuklar için sunulan oyun odaları da yatırımcının sağladığı imaj açısından önem taşıyor. Satış ofislerinde teknolojik altyapılardan da yararlanılıyor. LED TV’li panellerden dönen proje görselleri, dokunmatik ekranlı bilgisayarlardan projede yapılan sanal tur da ev sahiplerinin satın alma kararını etkileyen unsurlar arasında yer alıyor. Başlı başına profesyonel hale gelen satış ofisleri projelendirmeden satışın sonlanmasına kadar geniş bir süreci kapsıyor. Başarılı bir satış ofisinin tasarımında projenin konseptine uygun tarzda yapılması (örneğin minimal bir projeyle satış ofisini de bu konsepte uygun olması gibi), logo renklerinin ofiste kullanılması gibi küçük detaylar marka imajının müşterinin algısına hitap etmesinde hayati önem taşıyor. Ayrıca satış ofislerinin daha inandırıcı olabilmesi için projelerin hemen yanında olması verilen hizmetler kadar müşteri temsilcilerinin donanımlı olması da gerekiyor. Kısacası artık konut projelerinde satışa giden yol satış ofislerinin başarısından geçiyor.

DAP Royal Center

İşlenmiş pırlantadan esinlendi 1,5 milyon dolara yapıldı
DAP Yapı tarafından Maltepe’de hayata geçirilen DAP Royal Center’ın satış ofisi projenin sosyal tesislerine dönüşecek şekilde tasarlandı. Satışlar tamamlanıp projede yaşam başladığındaev sahipleri bu bölümü sosyal tesisi olarak kullanabilecek. DAP Yapı mimarları tarafından ve projede kullanılan ürünlerle gerçekçi olarak tasarlanan ofiste müşterileri su perdelerinden oluşan mini şaleler karşılıyor. 1.5 milyon dolar yatırımla yapılan satış ofisi bugüne kadarki projeler içinde en büyük yatırımla yapıldı. Ofisin içerisine girer girmez su perdeleri dikkat çekerken mekana su sesinin hakim olması da dinlendirici bir etki yaratıyor. 8 metre yükseklikten sarkan kuşlar ile birlikte ofis içinde yeşil alanlar oluşturulmuş. Günışığından da yararlanmak için yüzde 80 reflekte camların kullanıldığı ofiste çocuklu ailelerin rahatça vakit geçirebilmesi için çocuk parkı bulunuyor. Ofiste ev sahiplerine örnek oluşturması için yapılan örnek daireye ise kristal taşlardan işlemeli kapıdan giriş yapılıyor. Projenin satış ofisinde 10 kişi hizmet veriyor.

0216 444 33 39

www.dapyapi.com.tr

http://www.daproyalcenter.com.tr/

Ağaoğlu My Towerland

Gün boyu ücretsiz ikram
My Towerland projesinin satış ofisi Ağaoğlu İnşaat’ın kendi bünyesindeki mimarlar tarafından tasarlandı. Satış ofisindeki en ilginç detaylar arasında müşterilerin dinlenip yemek yiyebileceği ücretsiz ikram yapan bir kafe, çocuklar için oyun parkı, proje maketini inceleyebilme imkânı, interaktif sunum ekranları yer alıyor. Ev sahiplerine özellikle de banka kredileri konusunda en iyi hizmetin verilebilmesi için anlaşmalı bankaların temsilcileri de sürekli ofiste bulunuyor. Lansman dönemlerinde satış ofisi gece saat 24’e kadar hizmet verirken, müşteriler için geniş bir otopark da yer alıyor.

444 6 777

www.agaoglu.com.tr

[email protected]

Sinpaş Bophorus City & İstanbul Sarayları

Satış değil tasarım ofisi gibi
Sinpaş’ın Halkalı’da hayata geçirdiği Bosphorus City projesindeki satış ofisi son dönemin en ilginç ofislerinden birini oluşturuyor. Bir konut projesinin satış ofisinden çok tasarım ofisini andıran proje bir otelin lobisine de benzetilebilir. Aydınlatma ve ilginç tasarım aksesuvarlarıyla desteklenen ofis 1600 metrekareden oluşuyor. 12 kişilik satış ekibinin hizmet verdiği ofiste lansman dönemlerinde ise satış kadrosu 20 kişiye kadar çıkarılıyor. Her müşteriye ortalama olarak 10 ile 20 dakika arasında sunum yapılıyor. Satış ofisinin içinde müşterilerin projeyi daha iyi anlayabilmelerine olanak sağlayan daire tipleri de bulunuyor. Satış ofisinde ünlü mimar Zeynep Fadıllıoğlu tarafından tasarlanan 2+1 Göl Kule Residence ile 3+1 tipi Saraybahçe örnek daireleri de yer alıyor. Sinpaş bünyesindeki iç mimarlık şirketi Dekor’s’tan mimar Dilek Günel tarafından tasarlanan ofisin iç mimarisindeki aydınlatma öğeleriyle derinlik sağlanıyor. Ofis hafta içi 09.00 ile 18.30 hafta sonları ise 09.00 ile 19.00 saatleri arasında hizmet veriyor.


0212 444 14 40

www.bosphoruscity.com.tr

Elysium Fantastic

Projenin kronolojisi film şeridi gibi geçiyor
Ofton İnşaat’ın Bomonti’de yaptığı Elysium Fantastic projesinin satış ofisi projenin içinde yer alıyor. 380 metrekare alan üzerinde kurulu ofisi iki bölümden oluşuyor. Üç satış elemanı ile hizmet veren ofiste lobi ve ön resepsiyon alanı yer alıyor. Ayrıca müşterilerin bekleyebileceği özel bir bölüm de bulunuyor. Müşterilere rahat bir ortam sunmak için loş ışıklardan yararlanılan projede gün boyunca ücretsiz ikramlar sunuluyor. Satış ofisinin tavanlarını ve kolonları ise müşterilerin inşaat kalitesini de görebilmesi açısından doğal bırakılmış. Projenin kronolojik geçmişi ise yerdeki film karelerinden takip edilebiliyor. Sunum yapabilmek için çift ekranlı bilgisayarlar bulunuyor.


0212 343 51 45

www.elysiumfantastic.com

[email protected]

İstanbloom

Ev rahatlığı düşünülerek tasarlandı
Esin Yapı tarafından Zincirlikuyu’da hayata geçirilen mimarisini ise Bünyamin Derman’ın yaptığı İstanbloom’un satış ofisi projeden izler taşıyor. Yeşil mimarisiyle dikkat çeken projenin satış ofisindeki yeşil koltuklar ve projenin içinden detaylarla dikkat çekiyor. Satış ofisinin iç mimarisi mimar Mahmut Anlar imzası taşıyor. EPOS Gayrimenkul Danışmanlığı tarafından danışmanlık hizmeti verilen projenin satış ofisinde dikkat edilen en önemli unsur banka benzeri bir mimari yerine müşterilerin kendilerine ev ortamında hissedeceği koltuklara yer verilmesi. Katologlardan çok LED TV ya da dokunmatik ekranlı paneller kullanılırken çocuklu aileler için bir oyun parkı da düşünülmüş.

http://esinyapi.com/

http://www.istanbloom.com.tr/

0212 274 72 79

Varyap Meridian

Hem sanat galerisi hem çevreci ofis
Varyap’ın Batı Ataşehir’de inşa ettiği ve son olarak Londra’daki Uluslararası Gayrimenkul ödüllerinden ‘En İyi Proje’ ödülünü kazanan Varyap Meridian’in satış ofisi diğer projelerden farklı olarak tasarımından çok yeşil ve çevreci bina kriterleriyle öne çıkıyor. Projenin satış ofisinde aktif olarak rüzgar türbini ve güneş paneli kullanılırken enerji üretimi de yapılabiliyor. Üretilen enerji miktarı ise enerji üretimi yapan araçlara bağlı olan monitörler ile müşteriler tarafından izlenebiliyor. Bunun yanı sıra projede yer alan örnek dairelerin de bulunduğu satış ofisinde misafirler stüdyo, 1+1, 3+1, 4+1 olmak üzere dört farklı örnek daireyi gezebiliyor. 30 kişi ile en kalabalık satış kadrosuna sahip projelerden biri olan Varyap Meridian’ın satış ofisi 09:00 - 20:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

0216 444 40 30

www.varyap.com.tr

[email protected] 

Autopia

Otomobil AVM’sinde ilk deneyim
Türkiye’nin ilk otomobil AVM’si olarak Keleşoğlu ve Gül İnşaat ortaklığında yapılan Autopia AVM’nin satış ofisi aslında projenin bir devamı niteliğinde. Gökhan Avcıoğlu Mimarlık (GAD) ve Dara Kırmızıtoprak tarafından tasarlanan satış ofisi projenin geneliyle ilgili bir fikir veriyor. Altı metreyi bulan tavan yüksekliği ile dikkat çeken cam cephelerle kaplı satış ofisi asma katıyla üst katta da özel görüşmeler yapılmasına imkân sağlıyor. Ofisin hemen önünde yer alan araç alanı ise dükkan almak isteyen yatırımcıların ve ziyaret edecek müşterilerin AVM içerisinde otomobilleriyle nasıl alışveriş yapabilecekleri hakkında bir fikir veriyor. Satış ofisi ilginç yuvarlak mimarisi ile görenlerin dikkatini çekerken içeride yer alan aydınlatmadan havalandırmaya kadar tüm detaylar ve kullanılan malzemelerin de alışveriş merkezinin içindekilerle aynı olması hedefleniyor.

0 212 853 33 13

http://www.autopia.com.tr/tr/iletisim.asp

Exen İstanbul

Satış ofisi gibi değil butik ev gibi tasarlandı
Sur Yapı’nın Çamlıca’da hayata geçirdiği Anadolu Yakası’nın en lüks projelerinden biri olacak Exen İstanbul projesinin satış ofisi tasarım ürünü ofislerinde başında geliyor. Satış ofisi bir emlak projesinin arka bahçesinden çok adeta butik ev gibi tasarlanmış. Projenin ailelere de hitap etmesi nedeniyle hem içeride hem de dışarıda çocuk oyun alanlarına yer verilmiş. Satış ofisinde 25 satış elemanının görev almasının yanı sıra gün boyu devam eden sınırsız ikram müşterilere sunuluyor. Örnek daireler ile müşterilere yaşam alanlarının görme imkânı sağlanırken teknolojik olanaklardan da yararlanılıyor. Kataloglardan çok dokunmatik ekranlardan sunum yapılıyor. Bunun yanı sıra ölçekli ve ışıklı projenin birebir yansıtıldığı makette sunum da müşterilerin en çok ilgisini çeken detaylar arasında geliyor.

www.exenistanbul.com.tr

0216 316 72 67

İstanbul Lounge

Önce futbolunu oyna sonra daireni seç
Eroğlu Yapı’nın Halkalı’da hayata geçirdiği İstanbul Lounge projesinin satış ofisi Bünyamin Derman tarafından tasarlandı. 750 metrekare büyüklüğündeki ofiste projenin maketinden örnek dairelere kadar her türlü detaya ulaşabiliyor. Bilgi havuzu dijital dokunmatik ekran gibi teknolojilerle de destekleniyor. Çocuk oyun odalarının yanı sıra satış ofisinin hemen yanında yer alan dev korsan gemisi aileler bilgi alırken çocukların sıkılmadan vakit geçirmeleri için düşünülmüş. Çocukların yanı sıra büyüklerinde satış ofisinde eğlenceli vakit geçirmesi için mini futbol sahaları, basketbol ve tenis sahalarına da yer verilmiş. 12 kişilik satış ekibinin hizmet verdiği ofiste 8 adet LED ekran biri çocuk odasında bulunmak üzere iki tane de TV bulunuyor. Gün boyu ailelere ikrâmların sunulduğu ofiste örnek daireler de aslına uygun olarak dekore edilmiş.

www.erogluyapi.com.tr
444 37 97

Sabah/Dilek Taş


Geri Dön