Ekonomi

Ev sahipleri bile bilmiyor! Kiralar arttıkça fırsatçılık hat safhaya çıktı!

Kira fiyatları arttıkça yeni fırsatçılık yolları keşfedilmeye başlandı. Sektör temsilcileri bu yöntemlerden ev sahiplerinin de haberinin olmadığını aktardı. İşte detaylar!Kimi kiracılar ise ev sahibinin onayı olmadan evin odalarını kiraya veriyor

Kiralık evleri sanki kendi tutuyormuş şeklinde tutan bazı fırsatçılar, ev sahibinin haberi olmadan tuttukları bu evi üçüncü kişilere daha yüksek fiyatla kiralıyor. Kimi kiracılar ise ev sahibinin onayı olmadan evin odalarını kiraya veriyor.

İşte haberin detayları…

SÖZLEŞME DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE HAZIRLANMALI!

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, Kiralarda yaşanan artışlar farklı sorunların oluşmasına zemin hazırladı. Vatandaş bütçesine uygun kiralık ev bulamıyorken, kimileri de krizi fırsata çevirdi. Sektörün öncü isimleri, evde kendi yaşayacak gibi sözleşme yapan kişilerin üçüncü kişilere daha yüksek fiyatla kiralama yaptığı, veya ev sahibinin onayı olmadan evlerin odalarını kiralandığını açıkladı.

Uzmanlar, “Ev sahiplerinin bu tarz bir mağduriyet yaşamamaları için sözleşmesini dikkatli bir şekilde hazırlamalı ve bu evleri kiralayacak 3. kişiler de sözleşmeyi görmeden ödeme yapmamalarını ikaz ediyorlar. Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu bu konuyu gündeme getirdi. Demirören Haber Ajansı’na açıklama yapan Hacıoğlu, emlakçılar vasıtası ile kiralanan evlerin, kiracılar tarafından ticaret sitelerinden üçüncü kişilere daha yüksek ücretlerle kiralandığı yönünde şikayetler geldiğini söyledi.

EV SAHİBİ FARK ETMİYOR

Bu fırsatçılık konusunu dair Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri (TÜGEM) Başkan Yardımcısı Mustafa Hakan Özelmacıklı, İstanbul’da da benzer olaylar ile karşılaştıklarını ifade etti. Özellikle yabancıların bu yollar ile illegal bir ticaret içinde olduğunun altını çizen Özelmacıklı, “Yabancılar kiralıkları evi çoğunlukla mobilyalı hale getirip kısa dönem kiraya vermektedir. Ev sahibi ile sözleşmeyi yapılıyor, düzenli bir şekilde kira ödeniyor. Ama bu modelle, farklı farklı kişilerden kira miktarından fazlası kazanılıyor. Ev sahibi düzenli ödeme aldığı için de bu durum fark edilmiyor. Bugün internet portallarında binlerce günlük kiralık ilanı var bunun yarısının alt kiralama yetkisi bulunmadığı halde yapıldığını düşünmekteyiz. Bunun için de ilan sitelerine düzenleme getirilmesi gerekiyor buna ek olarak da haksız gelir elde edenlere yönelik inceleme yapılması son derece önemli” dedi.

2022 engelli araç fiyatları ne kadar? 2022 engelli araç limiti ne olur?

Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?

Yüzde 40 özürlü raporu olan kaç yılda emekli olur?