16 / 08 / 2024

Ev sahipleri dikkat! E-devlet üzerinden yapılan kira sözleşmeleri yargıyı hızlandırır!

Ev sahipleri dikkat! E-devlet üzerinden yapılan kira sözleşmeleri yargıyı hızlandırır!

15 Eylül'de başlayacak yeni uygulama kapsamında kira sözleşmeleri e-devlet üzerinden yapılacak. Bu durumun kira anlaşmazlıklarında süreyi kısaltacağını söyleyen Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu, e-devlet üzerinden yapılan sözleşmelerin yargıyı hızlandıracağını belirtti.



Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın aylardır süren çalışmalarısonucunda 15 Eylül’de başlayacak yeni düzenlemelerle birlikte, kira sözleşmeleri artık e-Devlet kapısı üzerinden yönetilecek. Bu yeni düzenleme ile kiracılık ilişkileri kökten değiştirerek, tüm kira sözleşmelerini dijital ortama taşıyacak. Yeni sürecin ev sahibi-kiracı sorunları için çözüm getireceği belirtiliyor.

Mülk sahibi ve kiracı hakları ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu https://x.com/eyupogluisikgor X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, e- devlet üzerinden yapılan sözleşmelerin yargılama sürecini hızlandıracağını belirtti.  Hukuk Bürosu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

E- DEVLET ÜZERİNDEN KİRA SÖZLEŞMELERİNİN DÜZENLENMESİ YARGILAMA SÜRECİNİ HIZLANDIRIR MI?

Kanaatimizce, E-Devlet üzerinden yapılacak kira sözleşmeleri, her iki tarafın elektronik imza veya kimlik doğrulama sistemi ile onay vermesi sonucu, geçerli ve bağlayıcı bir hukuki işlem niteliği kazanacaktır. Bu yöntemle oluşturulan sözleşmeler, 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun (HMK) 199. maddesi uyarınca belge niteliğinde kabul edilecektir. Bunun sonucunda, kira sözleşmesinin geçerliliğine veya tarafların imzasına yönelik itirazların, uygulamada sıklıkla karşılaşılan ve yargılamayı uzatmaya yönelik taktiklerin etkisini azaltacağı düşünülmektedir. Özellikle imza itirazları, E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen işlemlerin güvenilirliği ve hukuki geçerliliği sayesinde daha az yer bulacak, böylece yargılama süreci hızlandırılacaktır. Elektronik ortamda düzenlenen bu tür sözleşmeler mahkemeler nezdinde delil olarak kabul görecektir.

İŞTE O PAYLAŞIM 

 

Alman bankasından yeni altın tahmini! Yatırımcılar hazır olun! Sene sonunda altın tam bu kadar olacak!

Ankara ve Manisa’da 13 adet daire ve iş yeri 1.1 milyon TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor!

Ev sahibi, emlakçı ve kiracılara kötü haber! Kira tespit davasında doğru bilinen yanlış ortaya çıktı!

Analistten, ev sahibi olmak isteyenleri ilgilendiren açıklama: Ağustos-eylül gibi bu işi halledin, gidin evinizi alın!

İstanbul'daki kentsel dönüşümü hızlandırmanın yolu: Vatandaşı bilgilendirmek!


Geri Dön