15 / 08 / 2024

Ev sahipleri dikkat! Kira borçlarında ev sahiplerinin yaptığı en büyük hata ortaya çıktı! 

Ev sahipleri dikkat! Kira borçlarında ev sahiplerinin yaptığı en büyük hata ortaya çıktı! 

Kira bedeli kiralayana götürülüp elden ödenmesi veya banka hesabına yatırılması ya da konutta ödemeli olarak PTT kanalıyla gönderilmesi gerekiyor. Fakat bazı ev sahipleri biriken kiraların ödenmemesi konusunda kiracıları için yanlış hamlelerde bulunabiliyor. Ev sahipleri bu hataya düşmeyin.



Kira parası götürülüp ödenmesi gereken borçlardan olduğundan, kiralayana götürülüp elden ödenmesi veya gideri kiracıya ait olmak koşuluyla banka hesabına yatırılması ya da konutta ödemeli olarak PTT kanalıyla gönderilmesi gerekir.

Kira bedelinin kiraya verenin banka hesabına yatırılması durumunda banka tarafından kesilen havale giderinden kiracı sorumludur. Belirtilen şekilde yapılmayan ödemeler yasal ödeme olarak kabul edilemeyeceğinden mahkemece, takibe konu eksik ödenen kira bedelleri üzerinden itirazın iptali ile kiralananın tahliyesine karar verilmesi gerekir. Fakat bazen ev sahipleri biriken kira borçlarının öndenmemesi için hesaplarını kapatmak gibi hatalara düşebiliyor.

Konuyla ilgili Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu sosyal medya hesabı X'ten ev sahiplerinin sıklıla yaptığı o hatayı açıkladı. İşte o paylaşım... 

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu @eyupogluisikgor

UYGULAMADA EV SAHİPLERİNİN SIK YAPTIĞI BİR HATA! 

Kira borcunun ödenmemesi için banka hesabının kapatılması ve kira ödemesini teslim almamaya çalışılması doğru değildir. Kiracı tevdi mahalli tayini ettirerek ödemeyi yapar ve tevdi mahali tayinindeki masraf ve avukatlık ücretlerine katlanmak zorunda kalınır.

YARGITAY HUKUK GENEL KURULU 04/07/1962 Tarih, 33 Sayılı Karar

“Kiracının, kira parasını ikametgahta ödemeli olarak gönderdiği halde, kiraya verenin bu parayı almaması ve ihtar göndermesi üzerine kiracının tevdi mahalli tayin ettirmesi zorunluluğu vardır.”

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmelerinde dikkat! Kira ödemelerini kapsayan cezai şart eklenmeli!

'Kiralara sınırlama getirilmesi yanlıştı' diyen Tebernüş Kireçci sordu: İşin sonu nereye varır?

Kiracılara 'sahte ilan' tuzağı! Konut kiralarken neye dikkat edilmeli?

Geri Dön